OZLJEDE, OZLJEDE

Nadal ubuduće samo na 'velika četiri'

04.07.2009 u 15:37

Bionic
Reading

Rafael Nadal ubuduće bi mogao nastupati samo na grand slam turnirima. Prema pisanju dnevnika ABC, mladi Španjolac toliko je načet ozljedama da će jednostavno morati dozirati napore

Najbolji svjetski tenisač, Španjolac Rafael Nadal, kojem bi u nedjelju poziciju broj 1 na ATP ljestvici mogao uzeti Švicarac Roger Federer, promijenit će prioritete i koncentrirat će se na turnire grand slama, piše u subotu dnevnik ABC.

Uspjeh u nedjelju u finalu Wimbledona, u meču protiv Amerikanca Andyja Roddicka, Federeru bi mogao vratiti broj 1 na ATP ljestvici koji je izgubio prije manje od godinu dana. Nadal na londonskom turniru ne nastupa zbog ozljede koljena. Španjolac se trenutačno odmara na Mallorci, a onda bi se trebao pojaviti na turniru Masters 1000 u Montrealu, nakon čega slijede pripreme za US Open, jedan od četiri grand slam turnira.

Prema pisanju ABC-ja, ljudi oko Nadala sugeriraju tenisaču da bi se trebao usmjeriti samo na velike turnire. Ovogodišnji neuspjeh Nadala na Roland Garrosu nakon četiri uzastopna naslova i izostanak s Wimbledona pripisuju se činjenici da je igrao previše turnira.

Prema Nadalovom liječniku Ruizu Cotorru, Španjolac bi trebao biti 100 posto spreman za tri do četiri tjedna.