MI, ATLETIKA

Nikolina Horvat do bronce na 400 metara prepone

01.07.2009 u 21:44

Bionic
Reading

Još jedna medalja za hrvatske sportaše na Mediteranskim igrama u Pescari. Ovoga puta brončano odličje je stiglo iz kraljice sportova atletike

Hrvatska atletičarka Nikolina Horvat osvojila je treće mjesto u finalu utrke na 400 metara prepone . Mlada hrvatska nada je istrčala rezultat 56.97. Prva dva mjesta osvojile su Francuskinje Phara Anacharis (56.66) i Aurore Kassambra (56.89).

U prvih dvjesto metara činilo se da će Nikolina ostvariti još bolji plasman, no u drugom dijelu utrke je posustala i jedva obranila broncu ispred Talijanke Benedette Ceccarelli.

'Znam da imam broncu, ali sam tužna zbog samo trećeg mjesta. Posljednjih nekoliko utrka stalno idem ispod 56.70 i da nije bilo te nesretne ozljede sigurno bi osvojila još sjajniju medalju. Psihički mi je bilo teško nastupiti, jer u petak se dogodila ta ozljeda stopala i nisam znala kako će noga reagirati. Što se tiče završnice, ja sam najjača baš na zadnjoj preponi i kada sam došla do nje s treće pozicije, znala sam da mi medalja neće izmaknuti,' rekla je Nikolina Horvat.

'Dakako da sam izuzetno zadovoljan s Nikolininim rezultatom, iako je mogla i brže i bolje. Prije nekoliko dana osjetila je bol u stopalu, bila je vrlo nesigurna i morali smo oprezno trenirati', rekao njezin trener Igor Čordaš.

Od ostalih naših predstavnika u najbržoj atletskoj disciplini na 100 metara Maja Golub nije se uspjela plasirati u finale. Maja je u svojoj skupini bila tek četvrta, a od ukupno 12 atletičarki zauzela je 9. mjesto s 11.65.

Finale su uspjele izboriti Anita Banović i Danijela Grgić na 400 metara, koje su svaka u svojoj skupini bile četvrte, ali su imale sedmo, odnosno osmo vrijeme kvalifikacija. Banović je s 53.91 sekundi trčala najbolji rezultat sezone, a Danijela je bila daleko ispod svojih mogućnosti otprije dvije godine - trčala je 54.67.

'Imam problema s ozljedom stopala. Nikako da me zaobiđu ozljede', kazala je Danijela Grgić.

Anita Banović, rođena Osječanka, bila je vrlo blizu svojem najboljem rezultatu u karijeri koji iznosi 53.45 sekundi.

'Priželjkivala sam finale, to sam i ostvarila. Sutra je novi dan i pokušati ću ostvariti još bolji rezultat', kazala je Anita.

Željko Vincek ostao je bez finala iako je na Mediteranske igre došao s jednim od najboljih rezultata sezone od prijavljenih natjecatelja (46.16). Od njega je ove godine bio bolji samo Francuz Teddy Venel (46.13). Međutim, 23-godišnji Varaždinac, nakon što je u prvoj polovini utrke držao drugu poziciju, u finišu utrke kao da je izgubio korak, pao na četvrto mjesto s rezultatom 46.85, a ukupno je bio deseti.

Martin Marić nastupio je u finalu diska i s hicem 60.60 metara u trećoj seriji osvojio solidno 6. mjesto.