UDARCI IZ KAVEZA

Preskar ogorčen: Prljav protivnik i sudac neznalica

28.06.2009 u 18:25

Bionic
Reading

Nakon iscrpljujuće borbe protiv Ukrajinca Maksima Pedjure, najbolji hrvatski boksački teškaš Mario Preskar vratio se u Zagreb. Ozbiljnijih zdravstvenih posljedica nakon meča nema, ali još ne može shvatiti način na koji mu je izmakla pobjeda

Preskar je pokazao srčan pristup boksu

U meču od osam rundi Preskar je bolji bio u njih pet, no kraj posljednje jedva je dočekao na nogama. Suci su posegnuli za solomunskim rješenjem i dosudili neodlučen ishod. Mario to nije vidio uživo, jer je zbog velikih napora na trenutak izgubio svijest i na nosilima je iznesen iz dvorane.

'Nikad u životu nisam se borio s tako prljavim protivnikom kao što je Pedjura, oni udarci (pogdio ga je 'čekićem' dok je ležao na zemlji) nisu dozvoljeni ni u UFC-u. Nije mi jasno kako su suci to dozvolili, prvi put u karijeri sudio mi je sudac koji ne poznaje pravila', prenose 24 sata još svježe dojmove zagrebačkog boksača.

Nakon meča medicinska služba Preskara je na nosilima iznijela iz ringa.

'Odmah nakon završetka meča zavrtjelo mi se u glavi, ostao sam bez zraka i pao mi je tlak. Čim smo izišli iz dvorane, bilo je u redu', kaže Preskar, čiji su nalazi pokazali da je sve u redu.

'Mario je već u svlačionici dobio infuziju, kasnije je primio još jednu. Ne nije se onesvijestio zbog udaraca, već zbog teških uvjeta. U dvorani je bilo više od 50 stupnjeva i jednostavno je bio iscrpljen', dodao je Preskarov trener Leonardo Pjetraj.

Ovim neodlučenim ishodom Preskar je i nakon 19 profesionalnih borbi ostao neporažen, uz prikupljenih 16 pobjeda.