ZLATO U PARU S DEŠČAKOM

Krčmar novim zlatom 'privatizirao' SP

27.06.2009 u 14:46

Bionic
Reading

Hrvatski reprezentativci Boris Krčmar i Vlado Deščak osvojili su titulu europskih prvaka u disciplini parova pobijedivši u finalu slovenski par Sebastijan Pečjak i Damijan Hajdarevič

Krčmarov uspjeh karijere i slavlje

Krčmar je tako već sada stekao status apsolutno najuspješnijeg pojedinca na Svjetskom i Europskom prvenstvu, koje se od 20. do 27. lipnja igra u Zadru. Danas se još igra EP u pojedinačnoj konkurenciji na kojemu Krčmar ima priliku pridodati još jednu medalju svojoj ionako bogatoj kolekciji.

Naime, 30-godišnji Zagrepčanin osvojio je čak pet turnira, od kojih su četiri bila službena. Najvredniji je svakako naslov Svjetskog prvaka u pojedinačnoj konkurenciji, zatim titule europskog prvaka s reprezentacijom i u parovima, a prvog dana osvojio je posljednji EDU ranking sezone čime je potvrdio naslov ukupnog pobjednika europske masters serije za sezonu 2008/09. Još jednu pobjedu upisao je na neslužbenom 'Warm Up turniru'.

Ukupni broj hrvatskih medalja u službenim disciplinama tako je dosegnuo brojku šest, odnosno pet kada se računaju discipline svjetskog i europskog prvenstva. Uz spomenuta tri zlata u kojima je svoje prste imao Boris Krčmar, još treba dodati srebro Vladimira Lešića na SP u 'cricketu' te broncu ženske reprezentacije na EP-u.

Danas je posljednji dan turnira u Zadru, a po završetku finalnih mečeva EP-a u pojedinačnoj konkurenciji slijedi podjela medalja i ceremonija zatvaranja.