PRIČA KOJA NE BLIJEDI

Goran među 20 velikih legendi Wimbledona

25.06.2009 u 12:58

Bionic
Reading

Zvijezda Gorana Ivaniševića u Velikoj Britaniji i dalje sjaji punim sjajem. Osam godina nakon njegova posljednjeg nastupa u All England's Clubu Splićanin je i dalje redoviti gost izbora za najbolje pojedince i mečeve u Wimbledonu

Finale za sva vremena

Nakon što je epsko finale protiv Patricka Raftera izabrano među pet najvećih svih vremena, popularni dnevni list Daily Mail Gorana je uvrstio među 20 najvećih pojedinaca u povijesti engleskog teniskog ponosa.

132 godine Wimbledona dalo je nebrojeno priča i velikih šampiona, no osim golog rezultata Englezi će znati cijeniti i 'umjetnički dojam' koji iza sebe ostavlja pojedinac. Općepoznata priča o Ivaniševiću koji je izgubio tri finala i onda u posljednjem pokušaju, zahvaljujući pozivnici organizatora došao do jedinog grand slam naslova u karijeri ostala je mit.

Finale u ponedjeljak tribine je ispunilo sretnicima koji inače finalu ne mogu ni primirisati, pet infarktnih setova i suze tijekom posljednjeg gema vječni su pečat u povijesti Wimbledona, a jedan od razloga stoji i u Goranovoj izjavi koju je autor stavio u prvi plan.

'Današnji igrači ne znaju kako se lome reketi. Ako ga već bacaš, onda ga slomi. Moraš pokazati predanost', izvalio je u ranoj umirovljeničkoj fazi Goran i podsjetio tenisku javnost zašto ga je obožavala.

Ivanišević je svrstan na 17. mjesto, između jedinog crnoputog pobjednika u povijesti turnira Arthura Ashea i tenisačice s najboljim omjerom pobjeda i poraza u povijesti tenisa Chris Evert. Među legendama još su Ivan Lendl, Ken Rosewall, William Renshaw, Andre Agassi, Fred Perry, Jimmy Connors i Todd Woodbridge. Deset najboljih objavit će u petak.