WIMBLEDON

Karlović lako, Čilić se mučio

24.06.2009 u 21:55

Bionic
Reading

Ivo Karlović lagano je prošao do trećeg kola Wimbledona. Naš je tenisač sa 7:5, 6:3, 6:4 svladao Belgijanca Stevea Darcisa, a za taj mu je uspjeh trebalo 103 minute. Puno teže do uspjeha stigao je Čilić, koji je sa 4:6, 7:6, 6:3, 6:7, 6:4 svladao Amerikanca Querreyja

Kolika je bila dominacija Karlovića u ovom dvoboju pokazuje i podatak da Darcis nije uspio izboriti niti jednu break-loptu, dok je Karlović iskoristio tri od 10. Za osvajanje prvoga seta protiv 77. igrača svijeta Karlović je uspio napraviti break pri svom vodstvu od 6:5 kada je Belgijanac s dvije dvostruke servis pogreške ponudio priliku našem igraču, a ovaj ju spremno prihvatio.

Odmah na početku drugoga seta Karlović je ponovno oduzeo servis Darcisu i tu prednost suvereno održao do kraja za 6:3.

U trećem setu Karlović je stalno prijetio breakom,  ali iskoristio je tek sedmu priliku za oduzimanje servisa Belgijancu i to kod rezultata 4-4 kada je dobro reagirao na njegov drugi servis.

Bio je ovo prvi dvoboj Karlovića i Darcisa. U 3. kolu Karlović će igrati protiv Francuza Jo-Wilfrieda Tsonge.

Hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u 3. kolo Wimbledon zahvaljujući 4:6, 7:6 (3), 6:3, 6:7 (4), 6:4 pobjedi protiv Amerikanca Sama Querreyja nakon tri i pol sata igre.

Dva 21- godišnjaka odigrala su sjajan dvoboj na centralnom terenu u Wimbledonu, a na kraju je čvršći bio naš najbolji igrač.

Prvi set je odlučen u desetoj igri kada je Čilić s tri neprisiljene pogreške omogućio Querreyu da ostvari break kojim je stigao do 6:4. Kada se slična situacija ponovila sredinom drugoga seta, odnosno kada je Čilić ponovno svojom lošom igrom omogućio Amarikancu da mu oduzme servis, a Querrey je zahvaljujući svojim jakim prvim servisima lagano osvajao gemove na svoj početni udarac, činilo se da će vrlo brzo biti 2-0 u setovima za Amerikanca. Ipak, Čilić je uspio vratiti break kada je Querrey servirao za drugi set. Prvi put je u meču uspio vratiti Querreyev servis kada je imao break-loptu, a nakon duže izmjene pomogla mu je i mreža, nakon dodira s njom loptica se prebacila na Querreyevu stranu i postala neuhvatljiva za Amerikanca.

U tie-breaku drugog seta Čilić je dominirao i dobio tu odlučujuću igru sa 7:3 dok je Querrey žalio za propuštenim vodstvom.

Čilić je osvojio treći set zahvaljujući breaku za vodstvo 5:3, a početkom četvrtoga seta još jednom je oduzeo servis Querreyu i tada se činilo da je konačno slomio otpor Amerikanca. Pogotovo što je odmah u sljedećoj igri uspio spasiti break-loptu kojom se Querrey mogao vratiti u susret.

Nažalost, Čiliću to isto nije uspjelo i u četvrtoj igri četvrtog seta kada je Querrey vratio break nakon čega je Amerikanac uvelike popravio svoju igru. Ponovno su mu servisi postali neuhvatljivi za našega igrača, dok je Čilić na putu do tie-breaka čak dva puta morao spašavati Querreyeve prilike za break.

Čilić je u tie-breaku prvi stigao do prednosti, poveo je sa 3:1, ali ju nažalost nije uspio i zadržati. Querrey je vrlo brzo izjednačio, a ključni trenutak dogodio se kod vodstva Amerikanca od 5:4. Querrey je blokirao Čilićev servis, naš je igrač iz sredine terena lopticu poslao u mrežu omogućivši Amerikancu dvije set-lopte, a ovaj je uspio iskoristiti odmah prvu.

U petom setu Čilić je odlučujući break ostvario kada je Querrey kod 5:4 servirao za ostanak u meču. U prva četiri svoja servis-gema u odlučujućem setu Querrey nije izgubio niti jedan poen, ali tada je Čilić vezao dva odlična poena, Querrey je potom odservirao dvostruku pogrešku, da bi na meč-loptu nakon duže izmjene Čilić došao na mrežu, a Querreyjev pokušaj passinga je bio predugačak.

Bio je ovo prvi međusobni dvoboj Čilića i Querreya u seniorskoj konkurenciji. U 3. kolu Čilić će igrati protiv Nijemca Tommyja Haasa.