'OUT' DVIJE UTAKMICE

Sramotna kazna Jansenu za brutalni start na Ninčevića

23.05.2013 u 11:21

Bionic
Reading

Rukometašu HSV-a Torstenu Jansenu, koji je brutalno faulirao hrvatskog rukometnog reprezentativca Ivana Ninčevića, prijeti 'smiješno' mala kazna za tako grub čin

Podsjetnik, Jansen je u utorak glavom u glavu namjerno udario Ninčevića u posljednjem napadu svoje momčadi u ogledu HSV-a i Füchse Berlina (28:25 za HSV). Hrvatski je reprezentativac, član berlinskih lisica, pao na pod, te je nekoliko minuta bio bez svijesti.

Ninčeviću je u bolnici ustanovljeno nagnječenje jagodične kosti i lakši potres mozga, a od udarca je zaradio i oveću, pet centimetara dugu posjekotinu ispod desnog oka.

Iako je Jansenov start bio bez sumnje brutalan, njemački dnevnik Bild navodi kako bi kazna za isti mogla biti 'smiješna'. Naime, za izravno zasluženi crveni karton predviđena je kazna od dvije utakmice suspenzije što je zapravo ništa budući je sezona ionako završena, odnosno toliko je kola još preostalo za odigrati.

Čak i maksimalna kazna za Jansena prema pravilniku njemačke lige mogla bi iznositi dva mjeseca suspenzije, što bi opet bilo praktički ništa, budući bi kaznu odradio preko ljeta, a imao bi pravo nastupa 24. kolovoza kada je na rasporedu 1. kolo nove sezone.

Jedinu mogućnost da Jansen dobije dulju kaznu otkrio je čelni čovjek lige Frank Bohmann:

'Disciplinska komisija bi slučaj mogla proslijediti DHB sportskom sudu. To bi moglo rezultirati duljim kaznama'.