ATP POSLAO MLAKU PORUKU

Australski tenisač kažnjen zbog rasizma

19.06.2009 u 22:42

Bionic
Reading

Vodstvo ATP Toura kaznilo je 19-godišnjeg australskog tenisača Brydana Kleina sa 10.000 eura zbog rasističkog vrijeđanja suparnika Ravena Klaasena iz Južnoafričke Republike tijekom njihova dvoboja u kvalifikacijama ATP turnira u Eastbourneu

ATP je Kleina, tvrdi, kaznio maksimalnom mogućom kaznom za nesportsko ponašanje ustanovljeno svojim pravilnikom, ali mnogo težu kaznu svome je mladom igraču namijenio Australski teniski savez. Ipak, nije tako davan slučaj kada je talijanski dvojac Starace i Bracciali ATP-u platio tri puta veću sumu i bio izgnan s terena šest tjedana zbog klađenja na teniske mečeve u kojima nisu sudjelovali.

Tennis Australia je u svojem priopćenju objavio da je Klein suspendiran iz programa Australskog sportskog instituta koji financira razvoj mladih sportaša te da će otvoriti istragu nakon koje bi kazna mogla biti i oštrija.

Inače, Klein je pobjednik juniorskog Australian Opena iz 2007. godine i trenutačno je 184. igrač na ATP ljestvici. U Eastbourneu je uspješno prošao kvalifikacije te stigao do 2. kola glavnog turnira. Nije mu pomoglo ni opširno priopćenje u kojemu naglašava da se kaje i da mu se takav prekršaj više neće ponoviti.