PRATE GA SUNARODNJACI

Rus Ovečkin i ove godine najbolji NHL igrač

19.06.2009 u 10:13

Bionic
Reading

Drugu godinu uzastopce ruski hokejaš Aleksander Ovečkin je dobitnik Hart trofeja, nagrade za najkorisnijeg igrača NHL lige

Krilni igrač Washington Capitalsa je slavio ispred sunarodnjaka Pavela Datsjuka (Detroit) i Evgenija Malkina (Pittsburgh).

Ovečkin je tako postao prvi igrač nakon češkog vratara Dominika Hašeka koji je osvojio dvije uzastopne titule 1997. i 1998. kao igrač Buffalo Sabresa, te prvi napadač kojem je to uspjelo nakon slavnog Waynea Gretzkyog (1984-85).

'Hvala svima koji su glasovali za mene. Ovo je izuzetna čast i priznanje i poticaj za još više rada', kazao je 23-godišnji Rus koji je na svečanosti u Las Vegasu dobio i nagradu 'Maurice Richard Trophy' za najboljeg strijelca (56), te nagradu 'Lester Pearson' za najboljeg igrača lige u izboru igrača.

'Lijepo je biti ovdje sa svim ovim nagradama. Zaista se nisam nadao takvoj berbi', dodao je sa smiješkom.

Premda mu je izmakao trofej za MVP igrača lige, Datsjuk je na koncu ipak dobio dvije 'kante' - nagradu 'Selke Trophy' za najboljeg braniča strijelaca lige, te četvrtu godinu uzastopce nagradu 'Lady Byng' za najprimjerenijeg sportaša.

Uspješnu večer imali su i Boston Bruinsi kojima su pripale tri nagrade - Claude Julien je proglašen najboljim trenerom godine, Zdeno Chara je najbolji obrambeni igrač, a Tim Thomas najbolji vratar. Nagradu za novaka godine dobio je vratar Columbus Blue Jacketsa Steve Mason.