ŠTETA

Konačna odluka! Medveščak ostao bez KHL-a

23.04.2013 u 11:06

Bionic
Reading

Predsjednik najjače europske hokejaške lige Alexander Medvedev objavio je kako će novi sudionik KHL-a biti ruski klub Vladivostok. Medveščak tako od sljedeće sezone neće igrati s najjačim momčadima Starog kontinenta

Loše vijesti za najbolju hrvatsku hokejašku momčad. 'Medvjedi' su pregovarali oko ulaska u KHL, ali se to nije dogodilo. U KHL ulazi Vladivostok koji će tako biti 27. član lige koja bi trebala biti podijeljena u tri divizije sa po devet klubova.

Predsjednik KHL-a Medvedev je već razgovarao s guvernerom regije odakle dolazi Vladivostok Vladimirom Mikluševskijem oko financiranja druge momčadi s dalekog istoka (prva je Amur Khabarovsk), a dvorana ove momčadi bit će spremna u rujnu tako da bi sve zapreke mogle biti definitivno riješene prije sezone 2013/14.


Što se tiče Medveščaka, on je kao i talijanski Milano Rossoblo te poljski Gdansk ostao na čekanju, ali Medvedev je govorio kako bi se oni KHL-u mogli pridružiti u bliskoj budućnosti (od 2014). Iako se Poljaci još nadaju kako bi mogli biti 28. klub od sljedeće sezone.

Tako zagrebačkog predstavnika čeka daljnja borba oko toga da zadovolji ukuse čelnika KHL-a i napokon ostvari svoj cilj oko nastupa u ligi u kojoj su 'medvjedi' trebali imati proračun od oko deset milijuna eura.

'Ne možemo komentirati izjave gospodina Medvedeva. Mi u Medveščaku još uvijek nismo obaviješteni o ovoj odluci te ćemo sa primitkom iste izvjestiti i javnost no za sada nemamo nove informacije na našu kandidaturu oko ulaska Medveščaka u KHL ligu,' izjavio je glasnogovornik Medveščaka Ranko Vučinić.