NI FEDOR NIJE BOLJI

Cro Cop među najboljima svih vremena, ali nešto mu nedostaje

31.03.2013 u 20:45

Bionic
Reading

Bleacher Report izradio je popis najboljih MMA boraca svih vremena kojima ipak jedna stvar nedostaje u njihovim odličnim karijerama, a radi se o pojasu prvaka već dugo vremena najbolje svjetske MMA organizacije. Naravno, pritom se misli na UFC.

Među deset takvih boraca na sedmoj se poziciji nalazi i najbolji hrvatski fajter svih vremena.

'Cro Cop je stigao u UFC pri kraju svoje karijere, a on je udarac kojeg su se mnogi bojali nakon što je u Prideu napravio skor od 17-4-2. Kada je s 32 godine stigao u UFC ipak je bilo jasno da su najbolji dani iza njega nakon što je u Japanu nokautirao neke od najboljih teškaša na svijetu. Šest poraza i četiri pobjede malo su naštetile legendu o njemu, no glavni razlog tome ipak nije manjak talenta, već godine i slaba brada', napisali su na Bleacher Reportu.

Na drugoj poziciji našao se Dan Henderson koji je protekle godine trebao dobiti priliku da napadne aktualnog prvaka UFC-a u poluteškoj kategoriji Jona Jonesa, tu je priliku zapravo i imao, ali ju je na kraju morao odbaciti zbog teže ozljede prije meča, a to je na kraju rezultiralo prvim odgođenim eventom u povijesti UFC-a.

Prvo mjesto očekivano je pripalo fantastičnom Rusu Fedoru Emelianenku koji je sredinom 2012. godine završio svoju borilačku karijeru i gotovo da ne postoji ni najmanja šansa da ga ikad opet vidimo u ringu ili kavezu.

'Nitko nikad neće znati kako bi Fedor prošao u srazu s UFC-ovim vrhunskim borcima kao što su Cain Velasquez i Junior dos Santos, ali ono što se sa sigurnošću može reći da čak ni porazi u Strikeforceu na samom zalazu karijere nisu previše naštetili njegovom imidžu. Fedor je rušio sve pred sobom punih devet godina prije nego li je doživio prvi pravi poraz i u tom je trenutku imao skor 32-1. No, treba ipak uzeti u obzir da su tijekom njegovih najboljih dana ipak svi najbolji teškaši također bili u Japanu', naveo je autor popisa na Bleacher Reportu.