WTA MIAMI

Mlada Donna Vekić pokazala snagu protiv Putinceve

21.03.2013 u 08:44

Bionic
Reading

Donna Vekić, 16-godišnja hrvatska tenisačica, izborila je nastup u 2. kolu jakog WTA turnira u Miamiju. U prvom je kolu Vekić sa 7:6(4), 6:0 pobijedila dvije godine stariju Juliju Putincevu.

Time se Vekić pridružila Ajli Tomljanović u toj fazi ovog floridskog turnira, koji se igra na tvrdoj podlozi, dok je, podsjetimo, u srijedu iz turnira ispala najbolja hrvatska tenisačica Petra Martić (poraz od Švicarke Stefanie Vögele).

Vekić je dugo čekala ovaj dvoboj kvalifikantica, jer je kiša na određeno vrijeme prekinula program u Miamiju. Inače, slobodno se može reći da je cijeli meč odredio tie-break prvog seta u kojem je za nijansu spretnija i bolja bolja Vekić (7-4). U tom su prvom setu obje igračice po četiri puta gubile svoj servis, osvojile su identičnih 47 poena i po svemu su bile izjednačene.

No, dobiveni prvi set je potpuno oslobodio ruku Donne Vekić, dok je kazahstanska tenisačica potonula i sve je bilo potom vrlo brzo odlučeno. Vekić je projurila drugim setom bez izgubljenog gema i tako dobila prvi međusobni meč protiv tenisačice koja je dva mjesta bolje plasirana na WTA ljestvici (93-95).

U drugom će kolu Vekić igrati protiv 29. nositeljice turnira, ruske tenisačice Jelene Vesnine.

WTA Miami, 1. kolo:

Vekić - Putinceva 7:6(4), 6:0