ŠALJIVDŽIJE CRO-COP I STIPE

Spartanski trening prekinuli zbog cigarete i učenja?

12.03.2013 u 07:00

Bionic
Reading

Ovog se petka u zagrebačkoj Areni održava veliki borilački spektakl K-1 WGP finale, a svi se nadamo - s Mirkom Filipovićem u naslovnoj ulozi

Najpoznatiji hrvatski borac Mirko Cro Cop Filipović odrađuje posljednje pripreme uoči velikog borilačkog spektakla. U njegovom pohodu na vrijedni pojas, ali i veliku financijsku nagradu, pomaže mu i bivši boksački velikan Stipe Drviš, koji posljednjih tjedana s Cro Copom posvećuje baš boksačkim tehnikama.

No Stipe, koji se nakon karijere posvetio glazbi te djeluje pod umjetničkim imenom DJ Sataraš, zadužen je i za Cro Copovo opuštanje, pa su tako na jednom od treninga odradili i performans - Taktička priprema, uz cigarete i naočale.

Uoči same priredbe K-1 WGP Finala, u srijedu, 13. ožujka, u 14 sati u hotelu Double Tree by Hilton održat de se službena press konferencija povodom K-1 WGP Finala. Dan kasnije, 14. ožujka u 14 sati, održat će se i službeno vaganje boraca. Vaganju će prisustvovati svi borci koji će se natjecati na K-1 WGP Finalu. Vaganje de se održati u prostoru Foruma Zagreb, Radnička cesta 50 (Green Gold).

Inače, Emil Zoraj dobio je novog protivnika za svoju superborbu na K-1 Grand Prixu u zagrebačkoj Areni. Umjesto ozlijeđenog Slovenca Mirana Fabjana uskočio je četverostruki svjetski prvak po WAKO PRO i WPKA federacijama Giannis 'Psycho Sofokleus. Uz članstvo u kick boks reprezentaciji, 32-godišnji Sofokleus je i član grčke boksačke izabrane vrste. Sofokleus redovito osvaja nove naslove.

Grk je 2011. u Francuskoj svladao domaćeg borca Cedrica Anada i osvojio WAKO PRO svjetski naslov u disciplini low kick do 78 kilograma, dok je u rujnu prošle godine svladao Turčina Yoruka Metina za WPKA pojas. Tako će meč za prevlast u regiji između Zoraja i Fabjana pričekati neku drugu priliku, a članu zagrebačkog Spartan Gyma nakon dvije i pol godine pauze zagrebačka publika poželjet će sretan povratak u ring protiv Giannisa Sofokleusa.