QUEEN'S CLUB

Karlović s 28 as servisa u drugo kolo

09.06.2009 u 17:23

Bionic
Reading

Ivo Karlović, 29. tenisač svijeta, plasirao se u drugo kolo ATP turnira u Queen's Clubu, nakon što je svladao Rusa Teimuraza Gabašvilija sa 6:4, 7:6. Sljedeća prepreka za hrvatskog tenisača je Francuz Julien Benneteau

Hrvatski predstavnik Ivo Karlović je, nakon sat i 28 minuta i uz pomoć 28 as servisa, prošao prvu prepreku na 750 tisuća eura vrijednom turniru u Queen's Clubu. Bio je to prvi njegov meč protiv Rusa Teimuraza Gabašvilija, inače 70. igrača svijeta.

U prvom setu je Rus imao sedam break prilika, no 'div sa Šalate' je svaki put neobranjivo pogodio i spasio se. S druge strane, Karlović je jedinu šansu za oduzimanje suparničkog servisa iskoristio i dobio set sa 6:3. Drugi set Gabašvili je imao samo jednu break loptu, Karlović nijednu, i odluka se tražila u 13. igri. U pravom trileru Karlović je realizirao četvrtu meč loptu i sa 13:11 u poenima dohvatio drugo kolo.

Tamo ga čeka Francuz Julien Benneteau, s kojim je dosad igrao tri puta te upisao dvije pobjede. Ove sezone su igrali na Mastersu u Madridu, a Karlović je slavio sa 3:6, 7:6 (5), 6:4.