TEK SU JOJ 32

Hingis bi još mogla i igrati, već ulazi u Kuću slavnih

04.03.2013 u 21:49

Bionic
Reading

Ovog ponedjeljka smo saznali imena nekadašnjih teniskih velikana koji će uskoro dobiti veliko priznanje, odnosno, ulazak u tenisku Kuću slavnih u Newportu

Među odabranima u novom valu ulaska u Kuću slavnih je nekada sjajna švicarska tenisačica Martina Hingis, danas 32-godišnjakinja, koja je tijekom karijere rušila i postavljale mnoge rekorde. Primjerice, Hingis je i dan danas najmlađa pobjednica nekog Grand Slam turnira, jer je sa 15 godina i devet mjeseci osvojila turnir parova u Wimbledonu. Dogodilo se to 1996. i učinila je to u paru s Helenom Sukovom.

Ujedno je Hingis i dalje najmlađa tenisačica koja je došla na broj 1 WTA ljestvice, uspjelo joj je to sa 16 i po godina i to 1997. godine, a ukupno je tijekom karijere čak 209 tjedana boravila na samom vrhu ljestvice.

Također, Hingis je samo jedna od pet tenisačica u povijesti koja je bila broj 1 i u pojedinačnoj konkurenciji, ali i konkurenciji parova. Preostale četiri su Martina Navratilova, Arantxa Sanchez-Vicario, Lindsay Davenport i Kim Clijsters.

Hingis je u karijeri osvojila šest Grand Slam titula u pojedinačnoj konkurenciji, te još devet u parovima.

Inače, uz Hingis, u Kuću slavnih će ovom prilikom još ući Cliff Drysdale, Charlie Pasarell, Ion Tiriac i Thelma Coyne-Long.