RUKOMETNI SLUČAJ

Ako nisi sa mnom, onda si protiv mene

09.06.2009 u 11:13

Bionic
Reading

Do prije nekoliko dana Gobac se kleo u projekt stvaranja velikog Zagreba, kojem nije potreban čak ni Ivano Balić. Zašto? Jer Zagreb ima Domagoja Duvnjaka. No sad je Duvnjak na putu u drugu momčad, a Balić je odjednom nezamjenjiv u prvoj ekipi

Bezbroj puta imali smo prilike čuti - ako nisi sa mnom, onda si protiv mene. I to ne samo u svijetu politike, već i u sportu. Ne trebamo ići daleko u prošlost da bismo se sjetili kako su se najčešće takvim izričajima služili - najpovlašteniji. Poput Mamića i Štimca, koji su prvo uz pomoć navijača preuzeli vlast, a potom ih javno prozivali, nazivajući ih ili jugonostalgičarima ili kriminalcima.

ZORAN GOBAC
Pokraj  Balića, koji sigurno ostaje, nama Duvnjak ne treba i igrat će za našu drugu momčad

Nažalost, sada je u naslovnoj ulozi prvi čovjek najtrofejnijeg hrvatskog rukometnog kluba Zoran Gobac, a glavni krivac za Gopčevu nervozu je jedan od najperspektivnijih svjetskih igrača - Domagoj Duvnjak. Do prije nekoliko dana Gobac se kleo u projekt stvaranja velikog Zagreba, kojem 'nije potreban čak ni Ivano Balić, jer nije se dokazao tijekom sezone, a i preskup je'. Zašto? Jer Zagreb ima Domagoja Duvnjaka.

Međutim, dečko je svojevoljno odlučio potpisati predugovor s HSV-om, to jest pristupiti tom klubu za dvije godine, kada mu formalno-pravno istječe obveza prema Zagrebu.

Gobac je u samo nekoliko sati okrenuo ploču i novinarima rekao: 'Imali smo s Kielom dogovor da Duvnjaka prodamo odmah! Neću reći o kojem je novcu riječ, ali ću reći da bi to bio najveći i najjači transfer našeg kluba. Zaradili bismo toliko da bismo bezbolno ušli u ovu sezonu. Ne znam kako ću sada objasniti ljudima iz Kiela da smo izigrani.' Ljutito je zborio Gobac, a potom se ipak zadovoljio Ivanom Balićem, kojeg je samo nekoliko dana ranije bio spreman otpisati bez razmišljanja.

'Pokraj Ivana Balića, koji sigurno ostaje, nama Duvnjak ne treba! Bilo bi preskupo da jedan od njih dvojice, a igraju na istoj poziciji, sjedi na klupi. Pa koji to klub u Europi tako skupog igrača drži na klupi! Ako se taj transfer ne dogodi odmah, Duvnjak će igrati za našu drugu momčad', rekao je Gobac, prvi čovjek hrvatskog rukometa, koji je spreman jednu veliku rukometnu karijeru gurnuti u podrum, jer je dečku bilo dosta licitiranja i trgovanja preko njegovih leđa.

O tome da je Gobac ustvari sjedio s figom u džepu, ne treba trošiti riječi. Nažalost, to je praksa koju će se očito teško moći iskorijeniti, jer razlika između onih koji imaju i onih koji biraju sve je veća.