ODLIČAN SLALOM

Ivica zadovoljan: Ostvario sam svoj cilj

17.02.2013 u 17:08

Bionic
Reading

Ivica Kostelić bio je zadovoljan s petim mjestom koje je osvojio u slalomu na Svjetskom prvenstvu u Schladmingu

Kostelić je nakon prve vožnje bio na devetom mjestu, s točno jednom sekundom zaostatka za Austrijancem Marcelom Hirscherom.

'Sve u svemu, nastup je bio dobar. Nekoliko malih grešaka, ali općenito dobra, dobra vožnja,' komentirao je Ivica nakon prvog nastupa u slalomu.

U drugoj vožnji još je popravio plasman, te je na kraju osvojio peto mjesto. Za novim svjetskim prvakom, 23-godišnjim Marcelom Hirscherom, zaostao je sekundu i 12 stotinki.

'Svjetsko prvenstvo je bilo uspješno. Kako za organizatore, tako i za nas, za našu malu ekipu. Ja sam ostvario svoj cilj. Sa ovim današnjim rezultatom u slalomu s veseljem gledam na nadolazeće utrke,' izjavio je Kostelić.

'Bila je to tako teška bitka i naravno da je bilo puno pritiska. Ali osjećaj je fenomenalan. Znao sam da su druga dvojica bili jako brzi i da moram biti na razini,' komentirao je pak Marcel Hirscher nakon svoje druge medalje na SP-u u Schladmingu, iza srebra iz veleslaloma.

I više nego zadovoljan srebrnom medaljom bio je Felix Neureuther

'Srebro je veliki uspjeh za mene. Znao sam da će Marcela biti jako teško pobijediti. Bio je to sjajan duel između nas i svatko je išao do limita,' rekao je Neureuther.