UPOTPUNIO KOLEKCIJU

Kostelić: Srebro je super jer slalom mi je bio loš

11.02.2013 u 21:12

Bionic
Reading

Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić na Svjetskom prvenstvu u Schladmingu osvojio je svoju treću medalju na SP-u, a oko vrata je stavio srebro. I sâm je svjestan da je možda moglo i bolje jer je u svojoj jačoj disciplini, slalomu, podbacio

Ted Ligety pobjednik je superkombinacije na SP-u u Schladmingu, a naš Ivica Kostelić je drugi. Treći je pak Austrijanac Romed Baumann, koji je imao najbolje vrijeme nakon vožnju u spustu. I baš u toj, prvoj disciplini naš je skijaš ostvario solidno vrijeme (zaostatak od 1.37 sekunde), pa se moglo očekivati da će u slalomu 'pomesti' konkurenciju.

Međutim, nakon dobrog gornjeg dijela, u sredini, a posebice u donjem dijelu utrke, Ivica je malo prikočio, što se i osjetilo na rezultatu.

' Nisam našao dobar ritam u slalomu, cijelo vrijeme sam imao loš osjećaj. Bilo je to loše skijanje. Nisam zaslužio biti na postolju nakon tako loše slalomske vožnje kojoj je prethodio sjajan spus', rekao je Kostelić, ali poslije je ipak malo ublažio svoje razmišljanje.

'Vrlo sam zadovoljan s ovom medaljom, sada imam kolekciju medalja sa svjetskog prvenstva. Još nikad nisam osvojio medalju na SP-u u kombinaciji, stoga je ovaj uspjeh još i veći. Zadovoljan sam jer sam u spustu pružio svoju najbolju vožnju ove sezone, koljeno je vrlo dobro izdržalo. U slalomu sam vozio dosta slabije, i mogu reći da sam, sa srećom, izvukao najviše što sam mogao, s obzirom na slabu slalomsku vožnju. Srebro je sasvim zasluženo', zaključio je Ivica Kostelić.