ČEKA SE SLALOM

Zaostatak u spustu nudi Kosteliću zlato u kombinaciji!

11.02.2013 u 11:31

Bionic
Reading

Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić odovozio je vrlo dobro spust te za vodećim Baumannom zaostaje sekundu i 37 stotinki. Sada slijedi slalom koji Ivici nudi veliku priliku osvojiti novo svjetsko zlato

TEKSTUALNI PRIJENOS - SPUST SUPERKOMBINACIJE

Ted Ligety, bolji je od Ivice, zaostaje 72 stotinke i tako Amerikanac postaje glavni konkurent hrvatskom skijašu.
Ivica je fenomenalno odvozio. Samo sekundu i 37 stotinki. Njegov veliki suparnik Pinturault ima više od tri sekunde zaostatka.
Norvežanin Svindal se uspio ubaciti na drugo mjesto.
Još malo pa će Ivica doći na redu. Zasad prvo mjesto drži Baumann ispred Theauxa te trećeplasiranog Parisa

Promjena je na prvom mjestu, Racha je potisnuo sunarodnjak Mayer

Deset skijaša se spustilo, vodeći je Benjamin Raich

Ivica starta kao 22., a prvi se spustio Čeh Vrablik koji je po stazi spustio u vremenu od 2:06:37.
Prva vožnja je na rasporedu od 12 sati, dok je druga od 18 sati. Ivica Kostelić ima startni broj 22, a drugi hrvatski predstavnik Max Ullrich kreće sa startnim brojem 44.

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Pobjednik Svjetskog kupa 2011. u svojoj karijeri je osvojio dvije medalje na Svjetskim prvenstvima. U St. Moritzu 2003. je u slalomu osvojio zlato, a 2011. je napravio malu senzaciju u Garmischu te je uzeo broncu u Super G-iju.

Kostelić je u superkombinaciji jedan od glavnih favorita zajedno a Francusom Alexisom Pinturaultom i Amerikancem Tedom Ligetyjem. Ove sezone su u dvije kombinacije u Svjetskom kupu po jednom slavili Kostelić i Pinturault.

Najbolji hrvatski skijaš je dosad osvojio čak dva mala kristalna globusa u superkombinaciji, a i dva srebra s Olimpijskih igara su stigla u istoj disciplini. No isto tako treba znati da Kostelić ima bolove u koljenu zbog čega je i za vrijeme SP-a primao injekciju za jačanje hrskavice.