FAVORITI POTVRDILI STATUS

Dodig i Pavić opet 'ostali kratki' u finalu, za koju godinu...

10.02.2013 u 16:54

Bionic
Reading

Ivan Dodig i Mate Pavić nisu uspjeli doći do svoje prve ATP titule u konkurenciji parova, a u finalu Zagreba su ih svladali drugi nositelji, Julian Knowle i Filip Polašek rezultatom 6:3, 6:3

Pavić i Dodig su lani u Zagrebu 'eksperimentalno' sastavljeni da bi se splitskom mladiću dala prilika da osjeti vrhunske tenisače s druge strane mreže. Ispalo je sjajno: njih su dvojica došla do finala u kojem su ih zaustavili Južnji i Baghdatis. S obzirom da je suradnja prošla jako dobro, Ivan i Mate odlučili su ponoviti zagrebačku avanturu i došli do novog finala, svog drugog u samo tri ATP nastupa.

Na putu do završnog meča izbacili su nedavne finaliste Australian opena Sijslinga i Haasea te dvostruke grand slam pobjednike Melzera i Petzschnera. Došli su do novog finala, no ondje su ih čekali rutineri Knowle i Polašek koji su ovim trijumfom došli do ukupno 25 titula u podcijenjenoj teniskoj disciplini.

Pred Matom Pavićem je godina u kojoj će prvenstveno brusiti svoju pojedinačnu formu i renking, a Ivan Dodig ima više nego uspješan kontinuitet nastupa u parovima s Brazilcem Marcelom Melom i može računati na još finala, možda i prve titule, u ostatku godine. Za sada, svakako odličan početak sezone za obojicu.  

Prilikom primanja utješnih nagrada Ivan Dodig je duhovito primijetio:

'Lani smo finale izgubili 6:2, 6:2, sada smo već na 6:3, 6:3 što je napredak od pedeset posto. Još pet, šest fodina i eto nas.'