AFERA KLAĐENJE

Braća Karabatić suspendirani na šest utakmica

06.02.2013 u 11:05

Bionic
Reading

Francuski rukometni reprezentativac Nikola Karabatić i njegov mlađi brat Luka su među sedmoricom rukometaša koje je Disciplinski odbor Francuske rukometne lige (LNH) suspendirao na šest utakmica zbog njihove umiješanosti u skandal ilegalnog klađenja

Uz Nikolu Karabatića i njegovog brata, kažnjeni su još jedan francuski reprezentativac Samuel Honrubia, te Mladen Bojinović, Issam Tej, Primož Prost i Dragan Gajić. Okrivljeni su da su se, 'posredno ili neposredno, kladili na utakmicu prve francuske lige u svibnju prošle godine'.

Sva sedmorica tada su bili igrači Montpelliera, koji je u tom trenutku već osigurao naslov francuskog prvaka, tako da mu gostovanje kod Cesson-Rennesa u 24. kolu nije bilo od rezultatske važnost. Domaćin je na koncu slavio s 31:28.

Dispiplinski odbor LNH-a je igrače kaznio maksimalnom kaznom predviđenom za ovakav prekršaj, 's obzirom na ozbiljnost optužbi'. Igrači imaju rok za žalbu od pet dana.

Nikola Karabatić, najslavniji od sedmorice okrivljenih igrača, prije nekoliko dana je potpisao petomjesečni ugovor sa pretposljednjom momčadi francuskog prvenstva, Pays d'Aixom. Prije toga je raskinuo svoj ugovor s Montpellierom, klubom s kojim je bio u narušenim odnosima otkako je u javnost izbio kladioničarski skandal. U novom klubu se 28-godišnji Nikola Karabatić ponovno pridružio četiri godine mlađem bratu Luki.