ROLAND GARROS

Federer i Del Potro u polufinalu Pariza

03.06.2009 u 19:37

Bionic
Reading

Nakon što su već ranije Soderling i Gonzalez osigurali polufinale Roland Garrosa, isto su u srijedu poslijepodne uspjeli učiniti i Roger Federer i Juan Marin del Potro

Peti tenisač svijeta Argentinac Juan Martin del Potro plasirao se u polufinale drugog Grand Slam turnira sezone Roland Garrosa uvjerljivom 6:3, 6:4, 6:2 pobjedom protiv Španjolca Tommyja Robreda u četvrtfinalu. Del Potro je svladao Robreda za samo dva sata i sedam minuta igre te će u polufinalu u petak igrati protiv Švicarca Rogera Federera.

Drugi tenisač svijeta Roger Federer plasirao se u polufinale Roland Garrosa, jedinog Grand Slam turnira koji još nije uspio osvojiti, svladavši u četvrtfinalu francuskog igrača Gaela Monfilsa sa 7:6 (6), 6:2, 6:4. Federera od osvajanja Roland Garrosa dijele još samo dvije pobjede. Federer i Del Potro dosad su se susreli pet puta i u svih pet navrata pobjednik je bio Švicarac.

Ako u nedjelju osvoji naslov, Federeru će to biti 14. Grand Slam trofej u karijeri, čime bi se izjednačio s Amerikancem Peteom Samprasom na vrhu ljestvice svih vremena.

Polufinale su još u utorak izborili Šveđanin Robin Soderling i Čileanac Fernando Gonzalez.