SP U RUKOMETU

Francuzi prošli i čekaju nas ili Bjelorusiju

21.01.2013 u 08:53

Bionic
Reading

Rukometaši Francuske plasirali su se u četvrtfinale Svjestkog rukometnog prvenstva u Španjolskoj. Tricolori su pobijedili Island 30:28 te čekaju pobjednika iz ogleda Hrvatske i Bjelorusije. Do četvrtfinala stigli su i Danci koji su se lako obračunali s Tunisom

U vrlo izjednačenoj utakmici osmine finala Svjetskog prvenstva Francuska je uspjela u posljednjim minutama utakmice slomiti otpor neugodnih Islanđana i na kraju slaviti 30:28. Do pet minuta prije kraja bilo je izjednačeno, a onda Karabatić i društvo rade seriju od 4:1 i dolaze do pobjede koja im osigurava četvrtzavršnicu. Aktualni olimpijski prvaci tako čekaju pobjednika između Hrvatske i Bjelorusije. Honrubia sa sedam golova, Guigou sa šest te Accambray s pet bili su najefikasniji kod Francuske, dok su Olafsson sa sedam te Palmarsson sa šest predvodili islandske strijelce.

Danska je uvjerljivom pobjedom 30:23 protiv Tunisa lako došla do četvrtfinala. Markusen sa šest te Eggert s pet golova predvodili su Dansku na čijem golu je briljirao Landin sa 16 obrana. Kod Tunisa Boughanmi je postigao pet golova, dok su Jallouz i Hedoui postigli po četiri.