12. POSTOLJE U WENGENU

Kostelić: Nadmašio sam uzore i zato mi je rekord važan

20.01.2013 u 16:17

Bionic
Reading

Iznimno je sretan bio Ivica Kostelić nakon nedjeljnog slaloma u Wengenu u kojem se upisao u povijest alpskog skijanja

Osvojio je Kostelić treće mjesto i postao jedini skijaš u povijesti koji je na jednom skijalištu čak 12 puta u karijeri bio na pobjedničkom postolju. Nadmašio je time Didiera Cuchea, Ingemara Stenmarka i Marca Girardellija koji su po 11 puta bili na postolju u jednom odredištu.

'Kad sam odlazio iz hotela rekli su mi – ajde Ivo, ovo je za povijest. Ja sam se naježio', kazao je Kostelić te nastavio.

'Ovo je za mene više od običnog postolja jer sam saznao u subotu da su Cuche, Girardelli i Stenmark imali po 11 plasmana na postolje na jednom skijalištu. Pomislio sam: u dobrom sam stanju, dobra je šansa, idem probati srušiti taj rekord - rekao je Ivica i krenuo dalje:

'Treće mjesto i ovo postolje za mene je ovo velika sreća jer kad čovjek nadmaši svoje uzore, to je nešto posebno, i zato je to za mene nešto posebno. Možda drugim skijašima to ne bi bilo važno, ali ja sam čovjek koji prati takve statistike i to mi je veliki štos. Ipak su ova trojica među najvećim skijašima u povijesti i zato je to meni toliko važno.'

Podsjetimo, pobjeda je u nedjeljnom slalomu pripala Nijemcu Felixu Neureutheru, dok je drugi bio Austrijanac Marcel Hirscher.