FRANCUZI VELIKA PRIJETNJA

Karabatić i društvo gaze sve pred sobom

16.01.2013 u 22:09

Bionic
Reading

Rukometaši Francuske zabilježili su i četvrtu uzastopnu pobjedu na Svjetskom rukometnom prvenstvu.

Momčad trenera Clauda Oneste djeluje impresivno ove godine u Španjolskoj. Višestruki olimpijski, svjetski i europski prvaci u prvoj su se utakmici mučili s Tunisom i jedva pobijedili 30:27, no nakon toga sve ide glatko. Pali su Brazil i Crna Gora, a u četvrtom kolu ni Argentina nije imala nikakvih izgleda.

Već na poluvremenu Karabatić i društvo vodili su s visokih 19:6, da bi do kraja rutinski utakmicu priveli kraju i pobijedili s 35:23. Najbolji strijelac kod Francuza bio je Samuel Honrubia sa 7 postignutih golova. Galske pijetlove još čeka okršaj s Njemačkom u petom kolu, a s obzirom na viđeno na turniru i tu bi utakmicu trebali lako pobijediti. Nema sumnje, opet će nam biti najopasniji protivnik na putu do titule.

U skupina A dogodilo se i jedno veliko iznenađenje u srijedu. Nakon odlične pobjede protiv Njemačke i žestoko otpora Francuzima, Tunižani su ušli kao veliki favoriti u ogled s Brazilom, no izgubili su 27:22. Nijemci pak nisu dopustili senzaciju protiv Crne Gore, pobijedili su s 31:27.

U skupini B Danska dominira. Ima četiri pobjede iz četiri utakmice, a preslabi su za njih bili i Islanđani, koje su pregazili s 36:28 uz sedam golova Mikkela Hansena. Makedonija i Rusija su remizirali te tako uoči posljednjeg kola ostavili pitanje drugoplasiranog u grupi otvorenim. Imaju po pet bodova, no Lazarova i društvo još čeka Danska, dok Rusi idu na slabi Čile.