OPRAH ZNA KAKO

Lance Armstrong priznao uzimanje dopinga!

15.01.2013 u 13:48

Bionic
Reading

Američki biciklist priznao je uzimanje dopinga za vrijeme razgovora s Oprah Winfrey, a snimka intervjua bit će objavljena 17. siječnja u emisiji koju vodi ova poznata televizijska voditeljica

Jedan od najvećih skandala u povijesti sporta stigao je do posljednjeg poglavlja. Američki biciklist je godinama odbacivao optužbe za doping, ali je na kraju i on priznao korištenje nedozvoljenih sredstava. Sve je to priznao Oprah, a cijela nacija moći će vidjeti njegovu priču u četvrtak, 17. siječnja.

Intervju je održan u Armstrongovoj rodnoj kući u Austinu u Teksasu, a prema pisanju američkih medija, bilo je i suza.

Posljednjih godina biciklističkog velikana napadali su mnogi, posebice njegove bivše momčadske kolege, a na kraju, nakon što je Armstrong odustao od borbe na sudu, WADA (Svjetska antidopinška agencija) i USADA (Američka antidopinška agencija) odrezale su mu doživotnu zabranu natjecanja.

Osim što su ga napustili sponzori te je pokrenut postupak oduzimanja njegovih novčanih nagrada koje je zarađivao na utrkama, bivši američki idol ostao je i bez svojih sedam Tour de Francea.

OPRAH
Armstrong je došao spreman i pričali smo više od dva i pol sata

Do početka afere i šokantnog priznanja Armstrong je bio uzor mnogim ljudima diljem svijeta jer je prije najvećih biciklističkih uspjeha pobijedio rak testisa. Nije bilo osobe koja mu se nije divila, a sada je sve odjednom postalo laž.

Osim što je Armstrong priznao kako je uzimao doping, također je u razgovoru s Oprah naveo kako je spreman svjedočiti protiv pojedinih čelnika Međunarodnog biciklističkog saveza, zatim je progovorio o drugim biciklistima koji su uzimali doping, a koji nisu uhvaćeni, a dodao je kako je spreman razotkriti sponzore koji su biciklistima nudili doping. Znači, svijet profesionalnog biciklizma bit će još više uzdrman.