KAUBOJI SPREMNI

Rukometaši otputovali: Trebamo smanjiti ambicije

10.01.2013 u 13:28

Bionic
Reading

'Igrati za reprezentaciju nikad nije bilo teško', poručio je Ivan Čupić uoči odlaska u Španjolsku. Hrvatski reprezentativci otputovali su na Pirinejski poluotok gdje počinje Svjetsko rukometno prvenstvo

26-godišnji Čupić postao je jedan od stožernih igrača 'Kauboja'. Desno krilo poljskog Kielca redovito je među najboljim strijelcima svakog natjecanja, a motiva ni uoči Španjolske kod njega ne nedostaje.

'To nikad nije bilo upitno. Igranje za reprezentaciju je poseban gušt i posebna čast. Iako je ovo treće natjecanje u godinu dana i svi smo 'izraubani', mislim da ima dovoljno motiva u nama da razveselimo sami sebe ali i ljude oko nas. Dao Bog da dođemo do polufinala, a onda je sve moguće', rekao je Čupić.

Uspjeh na gotovo svakom velikom natjecanju ovisi o zdravstvenom stanju najboljih pojedinaca, koji na reprezentativna okupljanja dolaze 'istrošeni' brojnim prvenstvenim utakmicama. Goluža uoči Španjolskoj ima problema sa Lackovićem i Horvatom, a Čupić poručuje da bi do trećeg kola i oni trebali biti potpuno spremni.

'U subotu i ponedjeljak će biti dvije relativno lakše utakmice. Nadam se da će nam se od Mađara i zdravstveni bilten popraviti te da ćemo, što bude turnir odmicao svi ulaziti u pravu formu te da ćemo završiti turnir bez ikakvih većih problema', ističe se Čupić.

U prva dva kola 'Kauboji' igraju protiv Australije i Alžira, a popularni 'Čupko' ždrijeb smatra dobrim.

'Mislim da je. Imamo prve dvije utakmice da se 'zalaufamo', dobijemo koju minutu, da šutnemo i zabijemo koji gol, osjetimo Svjetsko prvenstvo i tu atmosferu u Madridu. Sami znate da je otvaranje turnira uvijek posebno, da tu uvijek postoji pozitivna nervoza. Mislim da će to nestati kroz prve dvije tekme, da ćemo se u njima napuniti samopouzdanjem te uzeti zalet za nastavak turnira', ističe desno krilo hrvatske reprezentacije.

Na ovom prvenstvu promijenjen je sustav natjecanja pa već nakon prve grupe kreće nokaut faza.

'Kako je nama tako je i drugima. Znamo što je nokaut faza i da nemamo pravo na loš dan. Iz utakmice u utakmicu u grupi bi se trebali dizati da budemo u optimalnoj formi za tu nokaut fazu. Ne bi nam se trebao dogoditi loš dan ako želimo ući u polufinale', rekao je Čupić.

Među članovima 'stare garde' koja je u Portugalu osvojila zlato su izbornik Slavko Goluža, Igor Vori i Blaženko Lacković.


'Prošlo je već 10 godina. Mi želimo pomoći tim mlađim dečkima, koji su u ulozi nas iz 2003., da im pomognemo savjetima u nekim teškim utakmicama kako bi prošli onako kako smo mi prošli 2003., to bi bilo jako lijepo', izjavio je Lacković.

Popularni 'Lac' svjestan je uloge favorita koju 'Kauboji' nose na gotovo svako natjecanje, no iskusni šuter smiruje euforiju uoči SP-a.

'Pa da, i to već dugo godina, tako je i sada. Možda bi trebalo ipak napraviti korak natrag, jer tu su neki mlađi dečki koji bi trebali doći na velika vrata, a još nas muče i neki sitni problemi pa mislim da bi trebalo vrebati iz prikrajka i ići iz utakmice u utakmicu. Ne treba obećavati zlato, moramo biti realni, skromni i dati sve od sebe', zaključuje Lacković.