ČUDESAN POVRATAK

Federer preživio 0:2 u setovima

01.06.2009 u 19:11

Bionic
Reading

Švicarski tenisač Roger Federer preživio je osminu finala Roland Garrosa . Njemački predstavnik Tommy Haas imao je 2:0 u setovima, ali drugi igrač svijeta pronašao je izlaz te tako ostao u borbi za jedini grand slam koji mu nedostaje

Roger Federer izbjegao je sudbinu Rafaela Nadala. U susretu osmine finala grand slam turnira u Roland Garrosu Federer je gubio 0-2 u setovima protiv Nijemaca Tommyja Haasa, te je u trećem setu kod rezultata 3:4 bio suočen sa break loptom. No, uspio se izvući odličnim forhendom i nakon toga sve mu je polazilo za rukom.

'Kad sam kod 3:4 u trećem setu spasio break loptu obuzeo me osjećaj da bi to mogao biti ključni moment koji će donijeti preokret. Do tada sam se puno mučio, jer je Haas igrao odlično. No, nakon toga osjećao sam se odlično'", kazao je Federer, koji je nakon tri sata igre pobijedio Haasa sa 6:7 (4), 5:7, 6:4, 6:0, 6:2.

Federer ima 13 grand slam naslova, no nedostaje mu kruna iz Roland Garrosa, gdje je u posljednje četiri godine uvijek gubio od Rafaela Nadala (tri puta u finalu i jednom u polufinalu). No, u nedjelju je Federeru napokon 'svanulo', jer je Nadal neočekivano ispao od Šveđanina Robina Soderlinga.