SRETAN ROĐENDAN

Janica Kostelić pronašla svoj taman

04.01.2013 u 18:34

Bionic
Reading

Janica Kostelić 5. siječnja slavi rođendan, a kraljica Sljemena ove zime 31. svjećicu otpuhuje po svom guštu

Vjerojatno najbolja hrvatska sportašica svih vremena ima rođendan između ženske i muške sljemenske slalomske utrke. U pravilu je tu, na brdu koje je uz najbliže upoznala bolje od bilo koga. Spavala je tu pod šatorima, jela špek i luk, skijala do iznemoglosti i oštrila dar odozgo koji ju je preodredio za šampionku.

Nažalost, nije joj podario i faktor sreće po pitanju ozljeda, ali Janica je unatoč 'maloj sapunici' operacija došla na neki novi skijaški vrh. Ispisala je nove stranice svoga sporta i ostala zauvijek upisana u povijesti svjetskog sporta. U svijetu je samo jedna Janica.

Ove godine na Sljemenu je manja gužva nego proteklih godina, a Janica je svoj mir pronašla u 'Tomislavcu'. Nema pretjeranih gnjavaža, uživa u predivnom proljetnom danu na krovu Zagreba i uživa u plodovima svoga rada. Izgleda kao zrela, zadovoljna žena koja ne voli šaradu i uspjela se izboriti za svoje pravo. Jer ona je velika šampionka, i njena riječ ima se slušati.

Velika Janica tako ulazi u 32. godinu života u kojemu je rezultatima na skijama već ispunila desetak običnih životnih snova. A pred njom je 'drugo poluvrijeme' u kojem, čini se i nadamo se, već sada lijepo uživa i u kojemu će imati sva vrata otvorena jer je ona - Janica.

Poslušajte kako je Amerikanac kroz ceremonije naučio lijepo izgovoriti - Janica Kostelić