HRVATSKI 'KLASIKO'

Jug 'metlom' vratio naslov u Gruž

30.05.2009 u 20:00

Bionic
Reading

Vaterpolisti dubrovačkog Juga su u, prema kvaliteti momčadi, najznačajnijem dvoboju hrvatskog sporta, svladali rivale iz Mladosti i s čistih 3:0 u finalnoj seriji osvojili prvenstvo Hrvatske

Konačnim rezultatom 10:7 (2:3, 0:1, 5:2, 3:1) Jug je pred svojim navijačima osigurao sedmi naslov prvaka Hrvatske. Nakon godinu dana koje je pehar proveo u Zagrebu, Dubrovčani su ga osvojili peti put u posljednjih šest sezona.

Nakon dvije uvodne pobjede i vodstva od 2:0 u prvoj četvrtini, činilo se da su mladostaši na koljenima. No momčad s najviše europskih naslova ostala je čvrsta i do poluvremena su pred šokiranim Gružem stvorili prednost od 4:2.

Ipak, ponajbolji igrač svijeta Miho Bošković tada je preuzeo dirigentsku palicu i prvo s dva gola izjednačio rezultat, da bi u završnici dvoboja s dva gola iz peteraca održavao prednost Juga na dva pogotka. Mladost je pokazala vrlo čvrstu igru u obrani, no 'pokopala' ih je očajna realizacija s igračem više. Od 12 prilika iskoristili su tek tri.

JUG CO: Vićan, Vranješ, Bošković 4 (2), Azevedo, Seman 1, Smodlaka, Ivanković, Bušlje 1, I. Sukno 1, Dobud, Drobac, Obradović 2, S. Sukno 1, Nižić

MLADOST: Jurin, Burić, Babić, Vrdoljak, Paškvalin 1, Franković, Herceg 1 (1), Antonijević 1, Karač 1, Muslim 1, Hinić, Buljubašić 2, Pavić, Lončar

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Jug CO 15 (7), Mladost 12 (3)

PETERCI: Jug CO 2 (2), Mladost 1 (1)

'Bilo me strah kada je Mladost preokrenula rezultat, nije baš normalno vratiti se nakon takvog razvoja. Iza nas je odlična sezona, osvojili smo tri trofeja, i žao mi je samo zbog poraza od Pro Recca u polufinalu Euroliga. Sljedeće sezone i tamo ćemo pokušati napraviti više', rekao je trener pobjednika Elvis Fatović, dok se njegov legendarni kolega na klupi Mladosti Ozren Bonačić oprostio od trenerske uloge.

'Samo mi je žao što nije završilo pobjedom', rekao je tiho Bone i otišao u legendu. Osim njega, karijeru je završio i veliki Zdeslav Vrdoljak, koji je bio kapetan tijekom penjanja hrvatske reprezentacije na krov svijeta.

'Prvi put u karijeri nakon poraza mi suze idu na oči', priznao je Splićanin i započeo, nadajmo se kratku, pauzu prije ulaska u trenerske vode.

Jug je veliki uspjeh ostvario bez ozlijeđenih Jokovića i Markovića, kojima je kapetan Bošković posvetio novi trofej.