BORBA ZA JACK-POT

Blanka potvrdila nastup na mitinzima Zlatne lige

29.05.2009 u 17:01

Bionic
Reading

Međunarodni atletski savez (IAAF) u petak je objavio da će i Blanka Vlašić nastupiti na svih šest mitinga Zlatne lige u utrci za jackpot od milijun dolara

Hrvatska skakačica u vis i svjetska prvakinja u toj disciplini Blanka Vlašić zadnja je među atletskim zvijezdama koje su se obvezale na nastup u Zlatnoj ligi, gdje bi mogla osvojiti jackpot vrijedan milijun dolara.

IAAF je objavio da se svjetska prvakinja Vlašić tako priključila bacačima koplja - Andreasu Thorkidsenu iz Norveške, dvostrukom olimpijskom prvaku i Fincu Teru Pitkamaekiju, aktualnom svjetskom prvaku - u natjecanju na svih šest mitinga iz serije Zlatna liga.

Zlatna liga počinje 14. lipnja u Berlinu, a nakon toga slijede mitinzi u Parizu, Oslu, Rimu, Zürichu i Bruxellesu.

Atletičari koji pobijede na svih šest natjecanja natječu se za jackpot od milijun dolara. Ako nitko ne pobijedi na svih šest mitinga, 500.000 dolara ide onome tko je pobijedio na pet mitinga.

Inače, postojala je bojazan od bojkota najboljih atletičara jer organizatori natjecanja nisu bili spremni isplatiti garanciju za nastupe najboljima zbog ekonomske krize. Kako se čini, rješenje je nađeno.