NIJE PRVI IZBOR, ALI...

Cro Cop: Htio sam K-1 naslov, ali glavno da ću negdje nastupiti

11.12.2012 u 08:56

Bionic
Reading

Najbolji hrvatski borac Mirko Filipović ipak neće nastupiti na K-1 turniru, već će na Staru godinu odmjeriti snage protiv japanskog gorostasa Shinichij Suzukawe u IGF-u

Mirko 'Cro Cop' Filipović se vraća u Japan na Staru godinu kada će se na tradicionalnom turniru japanske hrvačke promocije IGF (Inoki Genome Federadion) suprotstaviti Shinichiju Suzukawi, bivšem sumo borcu i 'bad boyu' japanske pro-hrvačke scene. Meč je zakazan za Rygoku Sumo Arenu; istu onu dvoranu u kojoj je Cro Cop prije dva mjeseca svladao Amerikanca Randyja Blakea u osmini finala K-1 Grand Prixa.

U ekskluzivnom intervjuu za Fight Site, Filipović je najavio svoj sljedeći dvoboj.

Kako je došlo do velike promjene; umjesto na završnici K-1, borite se na Inoki Genome turniru?

Ja sam se spremao za završnicu K-1 Grand Prixa koji je bio zakazan za 26. prosinca. Bio sam maksimalno fokusiran na taj event, a posebno je važno što nisam imao nikakvih problema s ozljedama. Odrađivao sam treninge, bio odlično spreman i čekao potvrdu i ime protivnika. Vjerujte mi kada kažem da sam silno želio napokon uzeti K-1 pojas prvaka i to je bio moj fokus.

No, potvrda nikada nije stigla...Održavanje završnog K-1 turnira je pod velikim upitnikom?

Nažalost, situacije je takva kakva je. Ja sam komunikaciju s organizatorima prepustio svom menadžeru Zovku i ne znam sve detalje. To je jedini način da ostanem fokusiran na svoj posao i na treninge. U svakom slučaju mi je drago da ću do kraja ove godine odraditi meč kako bih ostao u natjecateljskom ritmu.

Je li K-1 i dalje u planovima ili ste se okrenuli drugim opcijama?

Ono što je dobro jest da imamo nekoliko ponuda za iduću godinu i to od različitih eminentnih promocija. Sigurno ćemo u narednim danima sjest za stol i razraditi plan za iduću godinu. Nije naravno isključeno da jedna od opcija bude i nastup u K-1 promociji. To dolazi u obzir iako mi je s krajem 2012. istekao ugovor s njima. Dvije ili tri promocije su zainteresirane da se borim za njih, a odabrat ću najbolju opciju.

I povratak u MMA je isto u planovima?

Tako je. Izrazio sam želju da se vratim i u MMA vode i planiram u idućoj godini odraditi neki od dvoboja i u slobodnoj borbi. Uostalom i dvoboj protiv Suzukawe je dogovoren prema MMA pravilima.

Povratak u UFC? Je li i to opcija?

Najprije je bitno da mi sami imamo razrađen kvalitetan plan za iduću godinu ili dvije dana, a onda, ako stigne prava ponuda, sve opcije su moguće. Pogotovo ako je ponuda atraktivna poput one UFC-a. To je sigurno nešto o čemu treba razmisliti. Povratak u najjaču svjetsku MMA promociju je sigurno privlačan.

Što znate o protivniku Shinichi Suzukawi?

Iskreno govoreći, bio sam toliko fokusiran na treninge i na tu završnicu K-1 sezone, da se nisam zamarao nikakvim imenima. Sada, kada je jasno da od toga neće biti ništa, drago mi je da ću negdje nastupiti. Prvo mi je menadžer javio da se borim protiv olimpijskog protivnika Satoshija Ishija što mi je bilo posebno drago jer se radi o vrlo renomiranom domaćem borcu. Na kraju su promijenili protivnika, no i to je OK. Nema kalkulacija u meču, cilj mi je kao i obično, što prije završiti dvoboj i nokautirati protivnika.


Dvoboj se odvija u istoj dvorani kao i prošli K-1 event, a prijenos je i na japanskoj televiziji...

Dvorana je dobra, malo intimnija atmosfera što mi također odgovara. S obzirom da sam tamo odradio dvoboj protiv Randyja Blakea prije dva mjeseca, sve mi je poznato. Drago mi je da će meč izravno prenositi Fuji TV, odnosno Fight Channel u Hrvatskoj.

Niste komentirali izjave Randyja Blakea koji vas je u posljednjem intervjuu optužio za prljavštine tijekom meča. Malo čudno s obzirom da je on bio taj koji se ponio nesportski?

Nisam previše pratio, no ako je to tako i ako je tako rekao, onda mi je drago da je meč bio na televiziji i da su ga svi mogli pogledati. Mislim da se jasno vidi tko je bio korektan i fer, a tko se borio nesportski i služio prljavštinama.