STEGOVNE MJERE

Udarač Knežević tri mjeseca bez rukometa

28.05.2009 u 15:35

Bionic
Reading

U prostorijama Hrvatskog rukometnog saveza održana je sjednica Stegovnog povjerenstva na kojoj su donesene odluke o nekoliko slučajeva koji su se posljednjih dana nalazili u središtu zanimanja javnosti

Predsjednik povjerenstva Srećko Ilić izvijestio je da ostaje na snazi šestomjesečna suspenzija Alvaru Načinoviću i pomoćnom treneru RK Zamet Marinu Miškoviću.

'Budući da žalitelji nisu uplatili taksu u iznosu od pet tisuća kuna, žalbe se odbacuju. Dakle, o meritumu žalbe nije se ni raspravljalo. Kazna teče od dana njezina donošenja, dakle od 27. travnja', rekao je Srećko Ilić.

Rukometaš RK Medveščak Konica-Minolta Ivan Knežević, zbog udaranja rukometaša RK Perutnina PIPO IPC Danijela Mesarića u susretu poluzavršnice Kupa, kažnjava se zabranom igranja u trajanju od tri mjeseca, a klub novčanom kaznom od pet tisuća kuna.

'Ova odluka nije konačna, klub i igrač imaju pravo žalbe u roku od osam dana od dana prijema odluke', kazao je Ilić.

Posljednji slučaj odnosi se na RK Umag. Zbog neplaćanja taksi u međunarodnim transferima i krivotvorenja uplate, klub se kažnjava oduzimanjem šest bodova i novčanom kaznom od 20 tisuća kuna.

'Klub se suspendira, a suspenzija teče od dana primitka ove odluke Stegovnog povjerenstva. U ime RK Umag, povjerenstvu su pristupili predsjednik kluba Vladimir Kraljević i dopredsjednik Anton Pertot koji su potvrdili da je tajnik 'konstruirao' uplate, dakle sve je jasno, krivnja je dokazana. Ako se Umažani budu žalili, a rok za to je osam dana od primitka odluke, drugostupanjsku odluku donijet će Upravni odbor HRS-a', obrazložio je Srećko Ilić.