NITKO KAO VORI

Gobac: Mogu otići i Duvnjak i Balić i Lazarov

27.05.2009 u 13:30

Bionic
Reading

U posljednjem službenom obraćanju javnosti u ovoj sezoni igrači i čelnici RK Zagreb dali su svoju ocjenu proteklog razdoblja i projekciju za sljedeću sezonu

Zlatko Horvat sezonu smatra uspješnom.

'Izvukli smo se iz pakla Chamberyja i da smo u četvrtini finala Lige prvaka dobili ikoga osim Kiela prošli bi. Nedostatak nam je malo ozbiljnih utakmica u sezoni, Kiel takve igra cijelo vrijeme. Ukupno trebamo biti zadovoljni', kaže Horvat i riječ predaje obrambenom stupu momčadi.

'Slažem se. Bilo je dobro, uz dodatak da se sljedeće godine očekujem da ćemo napraviti dodatan rezultatski iskorak', kaže Denis Špoljarić.

Najzanimljivija tema ipak su bili transferi i razgovori s igračima vezani uz nove ugovore.

'Obavljen je veći dio pregovora s igračima. Svi koji su ostali i dalje su pod ugovorom. Znamo gdje su nam slabe točke i radimo na poboljšanju momčadi za iduću sezonu', izvijestio je direktor kluba Bartol Kaleb i ostao tajnovit u domeni dolasci.

'Pregovara se s raznim prinovama, no ni s kim još nije potpisano pa ne želimo izlaziti u javnost s imenima.'

Uslijedio je tradicionalno najopširniji govornik Zoran Gobac.

'Ne želimo nikoga potjerati, ali tu neće biti sentimenta. Znaju se pravila igre. Mi smo Baliću dali više nego što je dobivao u San Antoniju, ali on to nije opravdao na terenu. Tako ćemo razgovarati i s Lazarovim i Džombom, jer nitko ne može imati veći ugovor od Vorija, a njemu nećemo podizati ugovor. Mi igrače nismo doveli zbog domaćih trofeja, već europskog uspjeha. Zna se gdje se opravdavaju ugovori, samo na terenu.'

Procurila je mogućnost da Duvnjak ode u Kiel. Ali to nije sve.

'Da budem iskren, sva trojica vanjskih (Lazarov, Balić, Duvnjak) mogu otići ako se ne dogovorimo. Što se tiče Domagoja Duvnjaka, s njim smo već obavili razgovore i ponudili mu ugovor na još tri godine, odnosno ukupno na pet godina, prema kojemu bi za četiri godine mogao otići uz odštetu. Cilj je da on karijeru završi u Zagrebu. Da se nas pita, on bi bio tu još deset godina, ali još ništa nije potpisano', kaže Gobac.

'Ugovor nije sveto pismo, poštivanjem moraju biti zadovoljne sve strane, ne samo igrači', završio je prvi operativac kluba i dodao da nikakvi menadžeri neće transferirati igrači, već da će sve pregovore voditi klub.

Iz kluba su novinare još upoznali kako će pripreme za početak nove sezone započeti 27. srpnja.