IMAO MEČ U RUKAMA

Ljubičić izgubio maraton od Ferrera

26.05.2009 u 19:42

Bionic
Reading

U vjerojatno najjačem dvoboju prvog kola Roland Garrosa u kojemu nisu participirali nositelji, španjolski tenisač Juan Carlos Ferrero svladao je Ivana Ljubičića sa 3:2 u setovima

Ferrero je pobjednik Roland Garrosa iz 2003. godine i igrač je kojega nitko ne želi u uvodnoj fazi turnira. No i Ivan spada u sličnu kategoriju i to su dva majstora demonstrirala na terenu.

Ljubičić je počeo bolje i u prvom setu je pokazao Ferreru ono što je Španjolac mogao i pretpostaviti, da će biti agresivan i da će koristiti velik postotak prilika. Ferrero mu je ušao u mlin i nakon dvije iskorištene break lopte i 39 minuta igre Ljubičić je poveo sa 6:2.

Uskoro je Ljubičić propustio još dvije lopte za obrat i tada je Ferrero zauzeo dominantnu poziciju. Tijekom čitavog meča krasio ga je izuzetan postotak prvog servisa i gotovo sat i pol Ljubičića nije puštao blizu svom početnom udarcu. U drugom setu je iskoristio jedinu loptu za obrat, u trećem jednu od tri ponuđene i u maniri velikog rutinera vratio se u prednost od 2:1 u setovima.

Isplatilo se ostati na terenu broj dva, jer Ljubičić nije bio ni približno uzdrman. Nakon što je u drugom i trećem setu vladao egal u izravnim poenima, Ljubičić je ponovno ubacio u šestu brzinu i zahvaljujući prednosti u tom segmentu igre od 17:4 izborio je i iskoristio jedinu break loptu četvrtog seta i najavio dramu odlučujuće dionice.

Nakon četiri gema bez posebnih uzbuđenja, Ljubičić je izborio 0:40. Ferrero se izvukao, no tada je povezao dvije neprisiljene greške i Ljubo je stvorio veliku prednost. Bio je na tri servis gema od pobjede. Ipak, nije izdržao. Španjolac se ekspresno vratio, a nakon sigurnog servis gema iskoristio Ljubičićevu nervozu i stekao kapitalnu prednost od 5:3. Ljubičić je u posljednjem gemu meča izborio break priliku, no nakon tri sata i 16 minuta igre Ferrero je proslavio ulazak u drugo kolo rezultatom 2:6, 6:4, 6:4, 3:6, 6:3. Tamo ga čeka Nijemac Kohlschreiber.