OSJEČANKA PROTIV VARAŽDINKE

Šprem pokleknula pred agresivnom Dokić

26.05.2009 u 19:10

Bionic
Reading

Karolina Šprem na pariškoj je zemlji produžila post od gotovo tri godine bez pobjede na grand slam turnirima. Bolja je bila Jelena Dokić koju u drugom kolu očekuje Jelena Dementjeva

Obje igračice nekada su bile među 20 najboljih na svijetu, prošle su turbulentno razdoblje i sada traže put povratka prema svjetskoj eliti. Dokić je u drugom međusobnom dvoboju izjednačila međusobni omjer i nastavila nešto lakšim putem.

Od početka dvoboja obje protivnice krenule su agresivno, no rođena Osječanka koja je, preko Srbije, završila pod zastavom Australije, većim dijelom je promašivala. Šprem je to znala iskoristiti i preciznijom igrom stvorila zalihu od 3:0 u prvom setu. Uslijedio je još po jedan obrat i Karolina je uzela prvi set.

Nakon odmora, Dokić je uhvatila željeni ritam i uzvratila istom metodom. Spasila je 30:40 pa oduzela servis nakon vodstva Šprem 40:15 i na krilima euforije projurila do vodstva od 5:0. Karolina je nakon prvog gema uzela tek dva poena na protivničin servis i morala je ući u odlučujući set.

Tada se, nakon dva uvodna gema, ponovno bolje snalazi Dokić koja je nastavila igrati na gornjoj granici rizika i takva joj je strategija donijela pobjedu. Iako je meč završila s više neprisiljenih pogrešaka, nadoknadila je to puno većim brojem izravnih poena i slavila s konačnih 3:6, 6:1, 6:2.