VATERPOLSKA LEGENDA

Bezmalinović primljen u splitsku Kuću slave

22.11.2012 u 16:58

Bionic
Reading

Legendarni vaterpolist Jadrana i reprezentacije Mislav Bezmalinović pridružio se Miri Mihoviloviću, Deniju Lušiću i Milivoju Bebiću kao četvrti vaterpolist u Kući slave splitskog sporta, u koju je primljen danas, kao 24. počasnik

Mislav Bezmalinović je u četvrtak postao 24. počasnik Kuće slave splitskog sporta, a na svečanosti upriličenoj na Gripama došli su ga uz obitelj pozdraviti i brojni suigrači, drugi sportaši te predstavnici grada Splita i županije Splitsko-dalmatinske.

U Kuću slave splitskog sporta uveo ga je još jedan legendarni član vaterpolo obitelji, bivši izbornik Ratko Rudić. 'Velika mi je čast i priznanje naći se u ovako biranom društvu, pogotovo u godini velikog uspjeha našega vaterpola. No ovo priznanje ne pripada samo meni, nego cijeloj mojoj generaciji, mojim suigračima i dužnosnicima koji su nas vodili.

Vaterpolo je kolektivni sport u kome nema uspjeha bez suradnje', kazao je Bezmalinović, koji se među brojnim trofejima i medaljama posebno sjeća naslova prvaka Europe osvojenoga u ratno vrijeme: 'Ta je trofej vredniji od samog sportskog trofeja, za mene je najdraži u karijeri.'

Bezmalinović je danas daleko od vaterpola, vrlo je uspješan poduzetnik u tvornici Sardina iz Postira na otoku Braču. 'Nadam se da će uskoro opet doći bolja vremena za vaterpolo i za moj Jadran, pogotovo ako se posvete radu s mladima', zaželio je Bezmalinović, koji je kao kapetan predvodio Jadran do dvije uzastopne titule klupskog prvaka Europe 1992. i 1993. godine.