LUDNICA U ARENI

'Medvjedi' trpali KAC uz 'Moju domovinu'

16.11.2012 u 21:30

Bionic
Reading

Uz pjesmu 'Moja domovina' i fantastičnu atmosferu u zagrebačkoj Areni, hokejaši Medveščaka uvjerljivo su nadvisili KAC sa 4:1 i preuzeli vrh prvenstvene ljestvice

U drugoj utakmici Arena Ice Fevera zagrebački 'medvjedi' odigrali su izvrsnu utakmicu u fantastičnoj atmosferi i nadvisili austrijski Klagenfurt sa 4:1. Bila je to dijametralno suprotna utakmica od one prije dva dana, kad je ljubljanska Olimpija s lakoćom stigla do pobjede u Zagrebu.

'Medvjedi' su u petak navečer izvrsno klizali, igrali s puno žara, nisu bježali od kontakta i rezultat tako raspoloženih domaćih hokejaša zapravo je savršeno logičan. Visoka, uvjerljiva pobjeda protiv tradicionalno neugodnih suparnika, prošlosezonskih viceprvaka, stigla je nakon prave hokejaške fešte u zagrebačkom sportskom hramu tijekom koje se pjevalo nešto ranije oslobođenim generalima Gotovini i Markaču te klicalo hrvatskoj slobodi.

Domaći hokejaši poveli su u 15. minuti preko Curtisa Fraisera, samo dvije minute kasnije na 2:0 povisio je Tomislav Zanoški, a svoju dobru formu Medveščakova desetka potvrdila je u 34. minuti svojim drugim golom na utakmici. Iako je u drugoj trećini Medveščak odigrao u nešto slabijem ritmu, gosti iz Klagenfurta to nisu iskoristili.

Tek u četvrtoj minuti posljednje trećine KAC je stigao do pogotka i to preko Tylera Scofielda, no samo tri minute kasnije Nathan Perkovich pogotkom je ponovno podigao razliku na plus tri.

S obzirom na poraz Vienna Capitalsa na svom ledu kontra prvaka Linza i pobjedu 'medvjeda' protiv KAC-a, zagrebačka momčad je preuzela vrh Ebelove ljestvice.

Iduću i posljednju utakmicu Ice Fevera u studenome hokejaši Medveščaka igrat će u nedjelju popodne protiv Red Bulla iz Salzburga.