SAPUNICA SE NASTAVLJA

Nokautirani Graz: Ova nepravda smrdi do neba!

10.11.2012 u 11:49

Bionic
Reading

Sapunica oko utakmice Graza i Medveščaka u 19. kolu Ebela i dalje zabavlja ljubitelje hokeja na ledu. Nakon što je Grazu odbijena žalba na pobjedu Medveščaka (6:5), predsjednik austrijskog kluba dobrano je izvrijeđao vodstvo Ebel lige

'Mi smo već navikli na to da nas čelnici lige zakidaju. Odbijanje žalbe jasan je pokazatelj onoga što smo već na početku sezone očekivali; u Ligi postoje nepravde koje smrde do neba. Liga će zbog takvih stvari snositi štetu, a ako čelnici Ebela ne žele Graz u natjecanju, onda nam to moraju otvoreno reći', kazao je Jochen Pildner-Steinburg, predsjednik Graza, u intervjuu za Antenne Steiermark, a prenosi portal hockey-news.info

Riječ je, naravno, o reakciji na odluku Ebela koji je odbacio žalbu Graza na poraz od Medveščaka u posljednjem odigranom kolu Austrijske lige, čime je zapravo potvrđena gostujuća pobjeda 'medvjeda' od 6:5. Graz se žalio na propust sudaca i zapisničkog stola, koji su dopustili da se Kyle Greentree vrati u igru iako to, prema navodima Graza, hokejaš Medveščaka nije smio.

Ebel je napravio ekspertizu svih važnih događaja na toj utakmici, kaznio domaće igrače zbog tučnjave te podijelio packe sucima koji su u više navrata gubili kontrolu nad utakmicom. No na kraju je i potvrđena pobjeda 'medvjeda', uz napomenu da Greentree nije prekrišio pravila igre.

Suparništvo Graza i Medveščaka, i to ne baš lijepo kad je u pitanju austrijski klub, datira još od prve sezone 'medvjeda' u Ebelu, kad su u prvom krugu doigravanja iz natjecanja izbacili upravo Graz. Problem je u tome što je Graz bio dotad najbolja momčad lige, a Medveščak je u play-off ušao u zadnji čas. Neka vrsta 'zle krvi' nastavljena je prošle sezone kad je Medveščak pobijedio na gostovanju, a Graz se žalio da je jedan pogodak postignut neregularno; prema tim navodima, pak nije prošao gol crtu, nego je u mrežu ošao kroz rupu sa strane.

Posljednji problemi izazvani su očito slabom organizacijom utakmice Graza i Medveščaka prošlog vikenda, no i novim porazom domaćina na svom ledu.

Nakon ne baš lijepih i džentlmenskih izjava čelnika Graza, valja pričekati reakciju vodstva Ebela. Takve uvrede definitivno bi trebalo sankcionirati, no to ne znači automatski da će se i dogoditi.