NA KUGLAČKOM SP-U

Rekorderka Liović naslijedila Željku Orehovec

29.10.2012 u 12:00

Bionic
Reading

Na Svjetskom pojedinačnom kuglačkom prvenstvu u poljskom Lesznu, gradu prijatelju Siska, Porečanka Marijana Liović osvojila je dvije medalje - zlatnu u kombinaciji (zbroju najboljih učinaka u pojedinačnom natjecanju i u sprintu) s rekordnih 867 srušenih čunjeva, a brončanu u mješovitom paru s Osječaninom Matkom Bulkom

Marijana, diplomirana ekonomistica u traženju stalnog posla, priznaje da je očekivala odličje u natjecanju mješovitih parova. A što se tiče kombinacije, e to je već druga priča.

'Nastojala sam kuglati najbolje što mogu pa kako ispadne. U kombinaciji se sve poklopilo. U posljednjih nekoliko godina ovo mi je najbolja sezona. Podižu me ta međunarodna natjecanja', potvrđuje Marijana.

Dosadašnji svjetski rekord u kombinaciji (847 srušenih čunjeva) također je postigla hrvatska reprezentativka. Bila je to Podravkina članica Željka Orehovec, danas oporavljenica nakon operacije.

U Leszonom Željka je asistirala reprezentativnom treneru Miljenku Šarcu. Uspješno: Marijana Liović naslijedila ju je na svjetskom tronu.

Ukupno su na Svjetskom prvenstvu u Poljskoj postignuta tri rekorda: hrvatska reprezentativka Marijana Liović (867) i srpski reprezentativac Vilmoš Zavarko (953) u kombinaciji te hrvatski predstavnici Ines Maričić i Mario Baljak u paru (181).