VELESLALOM U SÖLDENU

Startna pobjeda za Tinu Maze, pad za Vonn

27.10.2012 u 16:17

Bionic
Reading

U prvoj utrci nove sezone Svjetskog kupa, veleslalomu skijašica u austrijskom Söldenu, najbolja je bila 29-godišnja Slovenka Tina Maze, koja je time došla do dvanaestog trijumfa u karijeri.

Vodila je Maze i nakon prve vožnje, a pobjedu je potvrdila u nastavku utrke, makar se nije iskazala tijekom drugog laufa. Naime, drugoplasirana i trećeplasirana iz prve vožnje, Tessa Worley i Viktoria Rebensburg, nisu završile drugu vožnju, pa je kao jedina prava konkurentica pred Slovenkom ostala domaća predstavnica Kathrin Zettel.

Maze je pred njom imala čak 1.59 sekunde bolje vrijeme, a do cilja je jedva sačuvala tu prednost. Ipak, ostalo je na kraju 42 stotinke prednosti i Maze je tako došla do devetog veleslalomskog uspjeha u karijeri. Inače, u Söldenu je slavila treći put u karijeri, a u tom mjestu je proslavila i premijernu pobjedu u karijeri 2003. godine.

Austrijsko skijanje je ostvarilo uspjeh ne samo u vidu drugog mjesta Zettel, već i trećega mlade Stephanie Köhle, dok je peta bila Anna Fenninger.

Recimo da se na otvarajućoj utrci nije proslavila Amerikanka Lindsey Vonn, koja brani naslov pobjednice Svjetskog kupa. Nakon dvanaestog mjesta u prvoj vožnji, tijekom druge je Vonn zapela za jedna vrata i pala. Čini se da je jako natukla šaku pri tom udarcu, jer se nakon pada čvrsto držala za bolno mjesto.

Svjetski kup, veleslalom u Söldenu:

1. Tina Maze (Slo) 2:31.41
2. Kathrin Zettel (Aut) +0.42
3. Stefanie Köhle (Aut) +1.71
4. Dominique Gisin (Švi) +1.91
5. Anna Fenninger (Aut) +2.41