MIHOLJEVIĆEVA ISPOVIJEST

Novi detalji o Armstrongovom doping-poniženju!

25.10.2012 u 13:16

Bionic
Reading

Svakim danom u medijima se može pronaći članak s novim detaljima o 'slučaju doping' sedmerostrukog pobjednika Tour de Francea Lancea Armstronga

Nakon što je proslavljeni hrvatski biciklist Vladimir Miholjević za tportal.hr kazao sve što nas je zanimalo u vezi Amstronga– uz kojeg je imao priliku voziti Tour de France 2003. kada je Amerikanac jurišao na svoju petu titulu na toj legendarnoj utrci – ispričao nam je i kako to izgleda kada dopinške agencije kontroliraju profesionalne sportaše.

Tako nam je Miholjević ispričao da mu je dopinška kontrola u njegov dom u Rijeci 'u posjet' stigla čak 34 puta. Sve ima evidentirano.

'Iz moje momčad su zbog dopinga kažnjena dva vozača, jedan Španjolac i prije njega Talijan. Kontrole su vrlo stroge i svatko odgovara za svoje postupke. Danas su dopinške kontrole sofisticiranije i sustavnije nego prije i biciklizam je sada puno čišći', kazao je za tportal.hr Miholjević.

Kaže kako nije pobornik teorija zavjere i kako je uvjeren da je Armstrong uzimao nedozvoljena sredstva te kako mu ga nije žao.

'Od 2008. moram, kao i ostali sportaši, biti dostupan 24 sata na dan dopinškoj agenciji. Moram im detaljno navesti svoj raspored i lokaciju na kojoj ću sigurno biti dostupan svaki dan u trajanju od jednog sata. Ako me ne nađu na navedenoj adresi, dobijem prvu opomenu. Nakon tri opomene slijedi dvije godine suspenzije bez da si bio pozitivan.'

Miholjević kaže kako ima evidentiran svaki dolazak dopinške agencije u njegov dom u Rijeci. Najraniji dolazak im je bio u 6,29, a najkasniji u 22,55 sati.

'Jednom prilikom hrvatska dopinška ekipa pratila me dok sam vozio djecu u vrtić i čak su morali sa mnom ući u prostoriju u kojoj ostavljam dijete. Naravno, ni na WC ne smijete sami', objasnio je slikovito 38-godišnji Miholjević.

Za kraj je rekao još jednu rečenicu o slučaju Armstrong i njegovim suvozačima koji su dominirali godinama.

'Etape koje je njegova ekipa doslovno rasturala mi smo jedva preživljavali. Ne trebaš biti jako pametan da vidiš da tu nešto ne valja. Sada je nakon svega što je izašlo u medijima sve puno jasnije', za kraj je kazao Miholjević koji se nakon odlaska iz profesionalnog biciklizma želi posvetiti završetku studija prava.