ATP MOSKVA

Ivo Karlović nakon 18 mjeseci u polufinalu

19.10.2012 u 15:05

Bionic
Reading

Hrvatski tenisač Ivo Karlović izborio je nastup u polufinalu dvoranskog ATP turnira u Moskvi. U četvrtfinalu je pobijedio francuskog tenisača Edouarda Roger-Vasselina sa 7:6(4), 6:3

Karlović se tako plasirao u prvi polufinale na ATP turnirima ove godine, a posljednji je put tako daleko otišao u travnju prošle godine, na turniru u Houstonu.

Ovaj četvrtfinalni meč je počeo na neubičajeni način kada je Karlović u pitanju. Odmah u prvom gemu je hrvatski dvometraš napravio break, ali je već u idućem gemu izgubio tu prednost. No, to je bilo to od break-gemova u prvom setu. Bez bilo kakvih problema su obojica držala svoj servis do tie-breaka gdje se dogodio samo jedan mini-break. Napravio ga je Karlović kod 2:2 i nakon toga čuvao prednost za zaključivanje prvog seta.

U drugom setu, pak, nije bilo nikakvih šansi za igrača koji je čekao servis do 4:3 za Karlovića. Tada je Karlović iskoristio niz drugih servisa francuskog tenisača i došao do tri vezane break-prilike (0:40). Iskoristio je odmah prvu, a potom uz male poteškoće (30-30) odservirao za pobjedu.

Recimo da je Karlović imao 23 asa u meču, te da je ukupno osvojio čak 15 poena više od Francuza (68-53), koji je kolo ranije izbacio prvog nositelja turnira, Ukrajinca Dolgopolova. U polufinalu će Karlović igrati protiv pobjednika meča Brazilca Belluccija i Poljaka Janowicza.

Polufinale je zasad još osigurao Marokanac Malek Jaziri koji je, kao i Karlović, sa 7:6(5), 6:3 pobijedio Lukaša Rosola