1x2

Kladite se uz tportal i Dvoznak.com: Medveščak dobiva u Tirolu

19.10.2012 u 14:26

Bionic
Reading

S Innsbruckom u ovoj sezoni 'medvjedi' imaju samo susrete u gostima te dobra iskustva. Očito im ta momčad odgovara, pa ne bi trebalo biti razloga za drugačiji ishod i danas

Prognoza

Innsbruck - Medveščak
- pobjeda 'medvjeda'


Iako Medvjedi ne igraju vrhunski, imaju solidne rezultate te vrlo dobru situaciju na tablici. Novo pojačanje je donijelo nešto ekstra, te su postali opasniji u napadu, a obrana je i dalje među boljima u ligi (usprkos povremenim ispadima dekoncentracije). Innsbruck im kao momčad očito odgovara jer su ga dva puta lako pobijedili u predsezoni i sezoni. Na put su krenuli dan ranije, tako da neće biti govora o nekakvom umoru, a nakon ove utakmice ne igraju u nedjelju, tako da mogu ići bez kalkulacija u ovu utakmicu. Innsbruck je momčad koja ima određene kvalitete, ali prvenstveno ovisi o pristupu suparnika prije i tijekom utakmice. Medveščak ih ne bi smio podcijeniti kako im se ne bi ponovio Dornbirn koji je ipak opasnija momčad. A i ta je utakmica bila u težim okolnostima (put).


Čini se da postoje samo dva načina na koji se odvijaju utakmice Innsbrucka. Ili se momčad s kojom igraju opusti jer su ih podcijenili, ili steknu veliku vodstvo, ili ih rano otvore te rezultatski razbiju. U Linzu se dogodilo ono prvo. Innsbruck je čak i poveo u toj utakmici, ali onda su bili statisti dobrih 30 minuta, sve dok golman Linza u suradnji sa svojim bekovima nije odlučio vratiti Innsbruck u igru.

Treba reći da su oni to majstorski iskoristili te je nedvojbeno da posjeduju nekoliko vrhunskih igrača poput Lemieuxa, Nödla ili Foxa. Izgubili su na kaznene udarce, ali je to za njih veliki bod s kojim su itekako zadovoljni. Danas ih čeka još jedna momčad koja ima bolje pojedince te veće šanse za pobjedu. Innsbrucku će biti teško u današnjoj utakmici doći do svoje prve domaće pobjede u sezoni, ako je suditi prema ovosezonskim utakmicama protiv Medveščaka (obje u Innsbrucku).

'Igramo nervozno na početku, a kada zaostajete za dva ili tri gola, teško se vratiti. Treba nam dobar početak utakmice. No postajemo sve bolji i bolji. Prva domaća pobjeda će doći, nadamo se u petak protiv Medveščaka', kazao je Lemieux.

Momčad je prošli tjedan imala nekoliko igrača koji su bili bolesni, a njihov NHL igrač Nodl još uvijek nije 100 posto spreman.

Medveščak je najveći izazov protiv Dornbirna imao u dugom putu od osam sati. Osjetilo se to na početku utakmice, te su Zagrepčani bili slabi u prvoj dionici. Nakon toga su se probudili te su apsolutno dominirali, te došli do lijepih 3-1. Umjesto da utakmicu mirno privedu utakmicu kraju, došlo je do opuštanja te nekoliko grešaka u obrani, što je plaćeno s dva gola zbog čega su morali u produžetak u kojem su slavili nakon jako dugo vremena.

Igrom slučaja se to pogodilo s dolaskom NHL igrača Jefferyja, koji se zasada pokazuje kao puni pogodak. Nakon asistencije u debiju, u Dornbirnu je zabio dva gola, uključujući pobjednički. Trenutno se u Medveščaku nadaju da će 'lockout' u NHL-u trajati što duže, kako bi on ostao u Zagrebu.

Ukupan je pak dojam i dalje prosječan. Momčad na tablici uopće ne stoji loše ali igrački to ne izgleda spektakularno. Kemije u momčadi još uvijek nema, te je i dalje previše propusta tijekom utakmica. No s obzirom da su trenutno na četvrtoj poziciji, čini se da imaju dobru situaciju što se tiče tablice ako konačno uhvate kontinuitet dobrih igara. Sreća da na golu imaju Ouzasa jer je Kristan trenutno bolestan, zbog čega su u klubu odlučili za dovođenje Tomljenovića koji je prošle godine već bio u klubu, uz farsu oko registracije i gubljenje bodova protiv KAC-a.

Loša vijest je i da Koren ima ozljedu zbog koje će duže izbivati, iako je to nadoknadiv gubitak s obzirom na dubinu momčadi. S Innsbruckom u ovoj sezoni imaju samo susrete u Innsbrucku, te dobra iskustva. Očito im ta momčad odgovara, pa ne bi trebalo biti razloga za drugačiji ishod i danas.

'Moramo biti svjesni da će nas kod takvih gostovanja uvijek dočekati momčad gladna pobjede koje će ići na sve ili ništa jer nemaju što izgubiti i pokušati uzeti dva boda. Innsbruck je nova momčadi u ligi i nemaju toliko iskustva, ali vjerujem kada se naviknu da će na polovici sezone biti jako teški suparnici', kazao je kapetan Letang.