NHL PREGOVORI

Sve manje nade za sezonu: Igrači odbili i podjelu 50:50

19.10.2012 u 11:29

Bionic
Reading

Prema bivšem kolektivnom ugovoru, koji je danas istekao, igrači dobijaju 57 posto prihoda, a u aktualnim pregovorima su odbili posljednju ponudu o raspedjeli novca o principu 50:50 posto

Sjevernoamerička hokejšaka profesionalna liga NHL objavila je u četvrtak da je razočarana odgovorom predstavnika igrača na njen prijedlog da se na jednak način podijeli 3,2 milijarde dolara prihoda te da se tako okonča lock-out koji traje već mjesec dana.

Dvije su se strane susrele u četvrtak i razgovarale tek sat vremena, a povjerenik NHL-a Gary Bettman je izjavio da nema napretka.

Protuprijedlog igrača na zadnju ponudu NHL-a, iznesen u utorak, pokazuje 'jasno da igrači ne govore isti jezik kao mi u vezi onoga što smo im predložili u utorak', rekao je Bettman. Riječ je o prijedlogu raspodjele novca po principu 50:50 posto.

'Još uvijek gajim nadu da ćemo moći organizirati kompletnu sezonu (82 utakmice po momčadi) ali sam zabrinut s obzirom na to što su nam iznijeli u četvrtak i da stvari ne napreduju', dodao je Bettman.

Prema bivšem kolektivnom ugovoru, koji je danas istekao, igrači dobijaju 57 posto prihoda.

NHL je paralizirana od 15. rujna i dva prva tjedna regularne sezone 2012/13. su otkazana. Zadnji lock-out koji je pogodio NHL doveo je do otkazivanja cijele sezone 2004/05.