BOKSAČKA PROŠLOST

Felix Baumgartner je nokautirao Hrvata!

17.10.2012 u 11:34

Bionic
Reading

Austrijanac Felix Baumgartner koji je skočio s ruba svemira i oborio nekoliko svjetskih rekorda bio je također i profesionalni boksač, a jedini svoj meč odradio je upravo protiv Hrvata

Felix Baumgartner proteklih nekoliko dana jedan je od najpoznatijih i najspominjanijih ljudi na svijetu. Njegov nevjerojatan pothvat sa skokom s ruba svemira, odnosno s visine od 39 kilometara kako bi u slobodnom padu probio zvučni zid privukao je zaista svačiju pažnju.

Ovaj Austrijanac (43) bavio se zaista različitim stvarima u životu, a zanimljivo je da je određeno vrijeme bio i profesionalni boksač. Odradio je tek svega jedan meč, a on je bio upravo protiv Hrvata.

Godine 1992. u velter kategoriji Felix se borio u svojoj Austriji protiv danas 45-godišnjeg Splićanina Dinka Porobije, koji i nije imao previše uspjeha u svojoj karijeri. Borio se 13 puta i u svakom je meču poražen.

Baumgartner ga je također bez problema svladao s obzirom da je pobijedio nokautom u prvoj rundi Bio je to ujedno i posljednji profesionalni boksački meč Porobije u karijeri.