SLUŽBENO

Massa produljio ugovor s 'propetim konjićem'

16.10.2012 u 17:34

Bionic
Reading

Brazilski vozač Felipe Massa (31) potpisao je jednogodišnje produljenje ugovor s Ferrarijem do kraja 2013. godine, potvrdili su službeno iz slavne F1 momčadi iz Maranella

Ferrari će tako sljedeće sezone imati istu vozaču postavu kao prethodne tri sezone, Fernanda Alonsa i Massu.

Bila je Brazilčeva budućnost pod velikim upitnikom dugo vremena, ali su mu rezultati na dvije posljednje utrke u Japanu i Južnoj Koreji (drugo i četvrto mjesto) očito osigurali produljenje suradnje.

Massa je Ferrarijev vozač od 2006. godine, a najbliže je osvajanju naslova svjetskog prvaka došao 2008. godine kada mu je naslov izmaknuo na posljednjoj utrci sezone, VN Brazila, a prvakom je postao Lewis Hamilton.

'Oduševljen sam ovim ugovorom. Ferrari je moja sportska obitelj i uvijek sam se utrkivao u Formuli 1 vozeći motore napravljene u Maranellu. Ne vidim se za volanom bolida pokretanim bilo kojim drugim motorom. Prvo želim zahvaliti predsjedniku Montezemolu i Stefanu Domenicaliju, koji su mi ukazali povjerenje, a ja sam uvijek zadržao vjeru, čak i u najtežim trenucima', rekao je Massa.

Duljina potpisanog ugovora zasigurno će dodatno potpiriti medijska nagađanja prema kojima će Brazilca početkom 2014. godine u momčadi 'propetog konjića' zamijeniti dvostruki uzastopni svjetski prvak Sebastian Vettel.