SINKRO-PLIVANJE

Mladostašice se namučile da bi stigle do Buenos Airesa

15.10.2012 u 09:00

Bionic
Reading

Troškove putovanaja u glavni grad Argentine snosit će sponzori, a dijelom i plivačice novcem zarađenim tijekom ljeta

Sinkronizirane plivačice zagrebačke Mladosti od 17. do 21. listopada sudjelovat će na otvorenom prvenstvu Buenos Airesa u seniorskoj konkurenciji. Mladostašice su lani sudjelovale na međunarodnom natjecanju u Barceloni, gdje su i dobile primamljiv poziv za nastup u Argentini. Isprva nisu znale hoće li doista otputovati na drugi kontinent, no nisu klonule duhom.

Cijelo ljeto radile su za put, nastupale su i na revijama, a naposljetku su uskočili i sponzori. Novac za avionske karte je nađen. Nešto od ljetne zarade mladostašicama će ostati i za džeparac. S kartom u džepu svojski su trenirale svaki dan, pa će u Buenos Airesu nastupiti u tri discipline.

'U disciplini tim nastupit će Paula Popović, Anja Alispahić, Lucija Zadelj, Antonija Pažin, Nika Drobnjak, Tena Kurjaković, Dora Bubanko i Tea Hržica, a rezerva će biti Vana Babić. U disciplini duo sudjelovat će Anja Alispahić i Lucija Zadelj, a u disciplini solo Paula Popović', kaže trenerica mladostašica Tamara Smetko-Martinov.

Riječ je o sinkroniziranim plivačicama od 18 do 23 godine.

Paula Popović i Dora Bubanko su srednjoškolke, Anja Alispahić diplomirala je na Kinezološkom fakultetu, a ostale su studentice.  Prema protokolu, sa sinkroniziranim plivačicama u Argentini će biti treneice Tamara Smetko-Martinov i Nataša Narančić, sutkinje Lina Rajković, Marina Brkić i Ela Mihovilović-Brkić te sutkinja i vođa puta Marina Rajković.

Hrvatski iseljenici u Buenos Airesu već su najavili srdačnu dobrodošlicu zagrebačkim sinkroniziranim plivačicama.