LIJEP USPJEH

Donna Vekić izborila polufinale ITF-a u Suzhou

12.10.2012 u 13:38

Bionic
Reading

U četvrtfinalnom je ogledu Vekić, trenutačno 121. tenisačica na svijetu i treća nositeljica ovog turnira, pobijedila Francuskinju Caroline Garciju sa 2-6, 6-2, 6-2. Garcia je dvije godine starija tenisačica, te četrdeset mjesta slabije plasirana na WTA ljestvici

Donna Vekić, 16-godišnja hrvatska tenisačica, plasirala se u polufinale ITF turnira u kineskom Suzhou. Nagrandi fond ovog turnira je 100.000 američkih dolara.

U četvrtfinalnom je ogledu Vekić, trenutačno 121. tenisačica na svijetu i treća nositeljica ovog turnira, pobijedila Francuskinju Caroline Garciju sa 2-6, 6-2, 6-2. Garcia je dvije godine starija tenisačica, te četrdeset mjesta slabije plasirana na WTA ljestvici.

Iako je izgubila dosta lako prvi set, u nastavku meča je Vekić zagospodarila terenom, te je uzvratila istom mjerom i elegantno slomila otpor Francuskinje. Izborila je time polufinale i meč protiv prve nositeljice turnira, Su-Wei Hsieh.

Inače, već je poznata jedna finalistica, a to je domaća tenisačica Ying Ying Duan kojoj je Shuai Peng predala meč bez borbe.