RAGBI JE 'IN'

Repka kreće u pohod ojačana Australcima i Novozelanđanima

12.10.2012 u 13:55

Bionic
Reading

U ovom ciklusu Hrvatska će biti pojačana igračima iz Novog Zelanda i Australije pa će tako izborniku/treneru Milanu Yelavichu i direktoru reprezentacije Paulu Vegaru, zajedno s igračima iz Hrvatske, na raspolaganju biti i Ozich, Pervan, Vinac i Misa (svi NZ) te Ayoub (Australija)

Nakon odigranih prvih nekoliko kola PH u ragbiju te nastupa najboljih hrvatskih klubova (Nada, Zagreb i Mladost) u regionalnom natjecanju RRC, pred nama je početak reprezentativnog ciklusa.

Sada već tradicionalno, reprezentativni ciklus započet će utakmicom selekcija Sjever - Jug koja će se odigrati na igralištu HARK Mladost ove subote s početkom u 15 sati. Navedena utakmica će izborniku/treneru Milanu Yelavichu poslužiti i kao izborna utakmica za reprezentaciju, a za sve igrače dodatan motiv zasigurno će biti i prijelazni trofej 'Drago Lulić' koji je u prošlom ciklusu osvojila selekcija Juga. Za očekivati je da je pred nama zanimljiva i izjednačena utakmica u kojoj će svi igrači pokušati dati svoj maksimum kako bi 'zapeli za oko' izborniku i tako izborili svoje mjesto u reprezentaciji.

Nakon utakmice Sjever - Jug izbornik/trener Yelavich obznanit će imena reprezentativaca koji će se u srijedu okupiti na prvim pripremama u Zagrebu u sklopu kojih će 20. listopada u Ljubljani odigrati pripremnu utakmicu protiv reprezentacije Slovenije.

Utakmica protiv Slovenije poslužiti će kao test pred nadolazeće utakmice Europskog kupa nacija skupine 2A u kojima će u ovome ciklusu Hrvatska odmjeriti snage s Maltom 27. listopada u Makarskoj te 3. studenoga 2012. protiv Švicarske u Nyonu.

Navedenim utakmicama ujedno započinje i novi kvalifikacijski ciklus za SP koje će se održati u Engleskoj 2015. Uz Hrvatsku, Maltu i Švicarsku, u skupini 2A još se nalaze reprezentacije Nizozemske i Litve s kojima će naša reprezentacija odigrati utakmice na proljeće.

Na kraju valja napomenuti kako će se i u ovom ciklusu Hrvatska biti pojačana s igračima iz Novog Zelanda i Australije pa će tako izborniku/treneru Milanu Yelavichu i direktoru reprezentacije Paulu Vegaru, zajedno s igračima iz Hrvatske, na raspolaganju biti i Ozich, Pervan, Vinac i Misa (svi NZ) te Ayoub (Australija).